Google Reklam Yayını
Popüler Yayınlar
-
Malzemeler 200 gr yarım yağlı kıyma 2 adet patlıcan 250 gr süzme yoğurt 1 adet yeşilbiber 7-8 dal maydanoz 100 gr tereyağı 1 çay k...
-
Malzemeler : 250 gram kırmızı mercimek, 25 gram un, 50 gram margarin yağ, 50 gram küçük doğranmış kızarmış ekmek, 1 adet patates, 1 adet...
-
Öncelikle tarif Akaysakokusu’na aittir gerçekten iyi bir tarif.Resimler ayrıntılı ve nettir arkadaşlar buyrun beğendili börek tarifi Mal...
-
Malzemeler : 1 Su bardağı kırmızı mercimek, 1 Çorba kaşığı pirinç, 2.5 Su bardağı et suyu (ama ben et suyu pek sevmiyorum), 1 Adet soğan...
Blog Archive
-
2012
(98)
-
Aralık(32)
- Piyaz Meze Tarifi
- Pratik Piyaz Meze Tarifi
- Amerikan Salata Meze Tarifi
- Ciğer Tava
- Humus Meze Tarifi
- Mercimek Köftesi
- Pendik Pilakisi (Atom Pilaki)
- Hünkar Beğendi Meze Tarifi
- Portakallı Elmalı Turta Tarifi
- Nutellalı Kolay Tart Tarifi
- Sakallı Ponçik Tarifi
- Meyveli Turta Tarifi
- Hamsi Tava
- Midye Tava
- Hamsi Buğlama
- Kalamar Dolması
- Soya Soslu Mantarlı Karides
- Karides Ğüveç
- Fırında Balık
- Diyet Tavuk Şiş Tarifi
- Meyveli Krep Tarifi
- Sebzeli Lazanya Tarifi
- Yoğurtlu Diyet Salata Tarifi
- Neskafeli Kek Tarifi
- Tahinli Kek Tarifi
- Yaban Mersinli Pankek Tatlı Tarifi
- Aşure Tatlısı Tarifi
- Brokoli Salatası Tarifi
- Yer Elması Salata Tarifi
- Yaz Meyveleri Salata Tarifi
- Keçi Peynirli Salata Tarifi
- Cevizli İnce Bulgurlu Salata
- Kasım(5)
- Ekim(20)
- Eylül(12)
- Ağustos(29)
-
Aralık(32)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
7 Ekim 2012 Pazar
Fesleğenli Dereotlu Börek
Malzemeler:
2 adet oda sıcaklığında beklemiş yumurta,
1/2 su bardağı süt,
1/2 su bardağı yoğurt,
1/2 su bardağı sıvıyağ,
2 su bardağı un,
3- 4 dilim salam,
10-12 adet siyah ya da yeşil zeytin,
1 su bardağı dolusu rendelenmiş beyaz peynir,
1 demet dereotu,
1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biberi,
1 çorba kaşığı kuru fesleğen,
1 yemek kaşığı susam,
Çörekotu
Çikolata Dolğulu Ay Çöreği
Malzemeler:
Hamurun için:
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı tozşeker,
1 çay kaşığı mahlep,
1 adet fındık büyüklüğünde dövülmüş damla sakızı,
1 paket (10 gram) instant maya,
Aldığı kadar un
İç malzeme için:
Bir buçuk su bardağı ufalanmış kek
1 adet yumurtanın akı
Yarım kahve fincanı süt
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı dövülmüş antepfıstığı
2 çorba kasığı kakao
1 çay bardağı tozşeker
1 kahve fincanı granül meyve şekerlemesi, yarım çay kaşığı tarçın
3-4 adet doğranmış portakal kabuğu
şekerlemesi
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
1'er çay bardağı file fındık ve badem
Etiketler:
Çörek Tarifleri
|
0
yorum
24 Eylül 2012 Pazartesi
Safranlı Tavuk Çorbası
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü (yada iki adet iri tavuk budu) 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı safran 7-8 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz, karabiber 1 çay bardağı pirinç Terbiyesi için; 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı limon suyu
Tarif:
Öncelikle, tavuk göğsünü ya da derisi soyulmuş tavuk butlarını keskin bir bıçakla, ufak kuşbaşı et formunda yani küp küp doğrayın.
Sonra, orta boy bir tencereye zeytinyağını koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
İçine ince doğranmış soğanları ve doğranmış tavuk etlerini ilave edin.
Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun.
Mısır püskülü şeklindeki kırmızı safranı ya da toz safranı da ekleyip karıştırmaya devam ederek, 5 dakika daha kavurun.
Daha sonra, sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyerek çorbayı kaynamaya bırakın.
Bu arada pirinci sıcak suyla iyice yıkayıp süzün ve kaynamakta olan çorbanın içine ekleyerek, karıştırın.
Diğer taraftan, terbiye için ufak bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın.
Çorbayı ateşten almadan 5 dakika önce terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin.
Terbiyeyle en az 5 dakika pişen ve yumurta kokusu giden çorbayı sıcak olarak servise sunun.
İsterseniz ince kıyılmış dereotu yada maydanozla da süsleyebilirsiniz.
2 adet tavuk göğsü (yada iki adet iri tavuk budu) 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı safran 7-8 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz, karabiber 1 çay bardağı pirinç Terbiyesi için; 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı limon suyu
Tarif:
Öncelikle, tavuk göğsünü ya da derisi soyulmuş tavuk butlarını keskin bir bıçakla, ufak kuşbaşı et formunda yani küp küp doğrayın.
Sonra, orta boy bir tencereye zeytinyağını koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
İçine ince doğranmış soğanları ve doğranmış tavuk etlerini ilave edin.
Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun.
Mısır püskülü şeklindeki kırmızı safranı ya da toz safranı da ekleyip karıştırmaya devam ederek, 5 dakika daha kavurun.
Daha sonra, sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyerek çorbayı kaynamaya bırakın.
Bu arada pirinci sıcak suyla iyice yıkayıp süzün ve kaynamakta olan çorbanın içine ekleyerek, karıştırın.
Diğer taraftan, terbiye için ufak bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın.
Çorbayı ateşten almadan 5 dakika önce terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin.
Terbiyeyle en az 5 dakika pişen ve yumurta kokusu giden çorbayı sıcak olarak servise sunun.
İsterseniz ince kıyılmış dereotu yada maydanozla da süsleyebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Google Reklam Yayını
Kategoriler
- Ana Yemekler (1)
- Aperatifler (1)
- Börekler (8)
- Çocuk Yemekleri (1)
- Çorbalar (11)
- Çörek Tarifleri (1)
- Deniz Ürünleri (9)
- Diyet Yemekleri (5)
- Dolma Tarifleri (2)
- Dondurmalar (1)
- Ekmek Tarifleri (1)
- Et Yemekleri (20)
- Hamur işleri (5)
- Helvalar (1)
- Kahvaltılıklar (1)
- Kek Tarifleri (4)
- Köfteler (1)
- Kurabiyeler (1)
- kuzu Yemekleri (1)
- Makarnalar (2)
- Meze Tarifleri (8)
- Parfeler (1)
- Pasta Tarifleri (9)
- Patates Yemekleri (2)
- Pilavlar (2)
- Reçeller (1)
- Salata Tarifleri (14)
- Salatalar (15)
- Sebze Yemekleri (1)
- Sizden Gelen Tarifler (1)
- Soğuk Tatlılar (1)
- Sütlü Tatlılar (1)
- Tatlılar (5)
- Tavuk Yemekleri (2)
- Yöresel Yemekler (1)