Google reklam Yayını

  

Google Reklam Yayını

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

7 Ekim 2012 Pazar

Fesleğenli Dereotlu Börek

Malzemeler: 2 adet oda sıcaklığında beklemiş yumurta,  1/2 su bardağı süt, 1/2 su bardağı yoğurt,  1/2 su bardağı sıvıyağ, 2 su bardağı un, 3- 4 dilim salam, 10-12 adet siyah ya da yeşil zeytin, 1 su bardağı dolusu rendelenmiş beyaz peynir, 1 demet dereotu, 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biberi, 1 çorba kaşığı kuru fesleğen, 1 yemek kaşığı susam, Çörekotu



 





Çikolata Dolğulu Ay Çöreği

Malzemeler: Hamurun için: 1 çay bardağı sıvıyağ 125 gram oda sıcaklığında tereyağı 1 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı tozşeker, 1 çay kaşığı mahlep,  1 adet fındık büyüklüğünde dövülmüş damla sakızı,  1 paket (10 gram) instant maya,  Aldığı kadar un İç malzeme için: Bir buçuk su bardağı ufalanmış kek 1 adet yumurtanın akı Yarım kahve fincanı süt 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 çay bardağı damla çikolata 1 çay bardağı dövülmüş antepfıstığı 2 çorba kasığı kakao 1 çay bardağı tozşeker 1 kahve fincanı granül meyve şekerlemesi, yarım çay kaşığı tarçın 3-4 adet doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi Üzerine: 1 adet yumurta sarısı 1'er çay bardağı file fındık ve badem

 

25 Eylül 2012 Salı

Bezelte Çorbası

Malzemeler: 300 gr ayıklanmış bezelye
3 taze soğanın beyaz kısımları
1 soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber



 

Şafak Çorbası

Malzemeler:
  3 yemek kaşığı un
  yarım su bardağı süt
  1 yumurta sarısı
  3 yemek kaşığı zeytinyağı
  1 tablet knorr tavuk suyu
  1 litre su Tuz


YayLa Çorbası

Malzemeler: Yarım su bardağı pirinç
5 su bardağı su veya et suyu
50 gram margarin
1 yemek kaşığı kuru nane  Tuz
2 yumurtanın sarısı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su


Ispanaklı İçli Kofte



Malzemeler: Dışı için: 3 su bardağı yarma 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı un Karabiber Tuz İçi için: 200 gr. kıyma 1 demet ıspanak 3 adet kuru soğan 3 yemek kaşığı tereyağ Karabiber Tuz Kızartmak için: 1 yemek kaşığı sıvıyağ






24 Eylül 2012 Pazartesi

Safranlı Tavuk Çorbası

Malzemeler:
 2 adet tavuk göğsü (yada iki adet iri tavuk budu) 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı safran 7-8 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz, karabiber 1 çay bardağı pirinç Terbiyesi için; 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı limon suyu

 

Tarif:
 Öncelikle, tavuk göğsünü ya da derisi soyulmuş tavuk butlarını keskin bir bıçakla, ufak kuşbaşı et formunda yani küp küp doğrayın.
Sonra, orta boy bir tencereye zeytinyağını koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
İçine ince doğranmış soğanları ve doğranmış tavuk etlerini ilave edin.
Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun.
Mısır püskülü şeklindeki kırmızı safranı ya da toz safranı da ekleyip karıştırmaya devam ederek, 5 dakika daha kavurun.
Daha sonra, sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyerek çorbayı kaynamaya bırakın.
Bu arada pirinci sıcak suyla iyice yıkayıp süzün ve kaynamakta olan çorbanın içine ekleyerek, karıştırın.
Diğer taraftan, terbiye için ufak bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın.
Çorbayı ateşten almadan 5 dakika önce terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin.
Terbiyeyle en az 5 dakika pişen ve yumurta kokusu giden çorbayı sıcak olarak servise sunun.
İsterseniz ince kıyılmış dereotu yada maydanozla da süsleyebilirsiniz.

Google Reklam Yayını

facebook kayıt twitter kayıt ol