Google reklam Yayını

  

Google Reklam Yayını

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

17 Ekim 2012 Çarşamba

Süzme Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeler:
250 gram kırmızı mercimek, 25 gram un, 50 gram margarin yağ, 50 gram küçük doğranmış kızarmış ekmek, 1 adet patates, 1 adet soğan, 1 adet limon, 2 adet ilikli kemik, 50 gram tereyağ, 5 gram kırmızıbiber, 1 gram kimyon, 5 bardak su.


 





Tarif :
Hazırlanışı: Yıkanan mercimek ile ilikli kemiğin içine soyulmuş patates ve soğan atılır, 5 bardak su ilave edilip tuzu konur, kaynatılır ve yüzüne çıkan kefi alınır. Çorba kaynadığı yerde ara sıra çırpılır. Karışım 45 dakika piştikten sonra tel süzgeçten geçirilir. Tencereye margarin yağı konur eritilir ve daha sonra eriyen yağın üzerine un ilave edip çırpılır, un hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulduktan sonra bir bardak su ve daha önceden hazırlanan mercimek aktarılır, içine kızarmış ekmek ve kimyonu ilave edilir. Ayrı bir tavada yakılan tereyağın üzerine kırmızıbiber atılır ve bu yağ çorbanın üzerine dökülür.

0 yorum:

Google Reklam Yayını

facebook kayıt twitter kayıt ol