Google Reklam Yayını
Popüler Yayınlar
-
Malzemeler 200 gr yarım yağlı kıyma 2 adet patlıcan 250 gr süzme yoğurt 1 adet yeşilbiber 7-8 dal maydanoz 100 gr tereyağı 1 çay k...
-
Malzemeler : 250 gram kırmızı mercimek, 25 gram un, 50 gram margarin yağ, 50 gram küçük doğranmış kızarmış ekmek, 1 adet patates, 1 adet...
-
Öncelikle tarif Akaysakokusu’na aittir gerçekten iyi bir tarif.Resimler ayrıntılı ve nettir arkadaşlar buyrun beğendili börek tarifi Mal...
-
Malzemeler : 1 Su bardağı kırmızı mercimek, 1 Çorba kaşığı pirinç, 2.5 Su bardağı et suyu (ama ben et suyu pek sevmiyorum), 1 Adet soğan...
Blog Archive
-
2012
(98)
- Aralık(32)
- Kasım(5)
-
Ekim(20)
- Etli Yapmak Sarması
- Etli Dolma
- Koyun Kavurması
- Kabaklı Kuzu Kavurma
- Osmanlı Kurban Kavurması
- Salçalı Biftek
- Muz, Yoğurt & Cevizli Muffin
- Çikolata parçalı muffin
- Zeytinli ve Kekikli Muffın
- Ezogelin Çorbası Tarifi
- Süzme Mercimek Çorbası Tarifi
- Kuru Bamya Çorbası
- Domatesli Pirinç Çorbası
- Karides Güveç
- Izgıra Balık
- Yufka Mantısı
- Tuzlu Pasta
- Sade Pilav
- Fesleğenli Dereotlu Börek
- Çikolata Dolğulu Ay Çöreği
- Eylül(12)
- Ağustos(29)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
17 Ekim 2012 Çarşamba
Süzme Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
250 gram kırmızı mercimek, 25 gram un, 50 gram margarin yağ, 50 gram küçük doğranmış kızarmış ekmek, 1 adet patates, 1 adet soğan, 1 adet limon, 2 adet ilikli kemik, 50 gram tereyağ, 5 gram kırmızıbiber, 1 gram kimyon, 5 bardak su.
Tarif :
Hazırlanışı: Yıkanan mercimek ile ilikli kemiğin içine soyulmuş patates ve soğan atılır, 5 bardak su ilave edilip tuzu konur, kaynatılır ve yüzüne çıkan kefi alınır. Çorba kaynadığı yerde ara sıra çırpılır. Karışım 45 dakika piştikten sonra tel süzgeçten geçirilir. Tencereye margarin yağı konur eritilir ve daha sonra eriyen yağın üzerine un ilave edip çırpılır, un hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulduktan sonra bir bardak su ve daha önceden hazırlanan mercimek aktarılır, içine kızarmış ekmek ve kimyonu ilave edilir. Ayrı bir tavada yakılan tereyağın üzerine kırmızıbiber atılır ve bu yağ çorbanın üzerine dökülür.
250 gram kırmızı mercimek, 25 gram un, 50 gram margarin yağ, 50 gram küçük doğranmış kızarmış ekmek, 1 adet patates, 1 adet soğan, 1 adet limon, 2 adet ilikli kemik, 50 gram tereyağ, 5 gram kırmızıbiber, 1 gram kimyon, 5 bardak su.
Tarif :
Hazırlanışı: Yıkanan mercimek ile ilikli kemiğin içine soyulmuş patates ve soğan atılır, 5 bardak su ilave edilip tuzu konur, kaynatılır ve yüzüne çıkan kefi alınır. Çorba kaynadığı yerde ara sıra çırpılır. Karışım 45 dakika piştikten sonra tel süzgeçten geçirilir. Tencereye margarin yağı konur eritilir ve daha sonra eriyen yağın üzerine un ilave edip çırpılır, un hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulduktan sonra bir bardak su ve daha önceden hazırlanan mercimek aktarılır, içine kızarmış ekmek ve kimyonu ilave edilir. Ayrı bir tavada yakılan tereyağın üzerine kırmızıbiber atılır ve bu yağ çorbanın üzerine dökülür.
Etiketler:
Çorbalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Google Reklam Yayını
Kategoriler
- Ana Yemekler (1)
- Aperatifler (1)
- Börekler (8)
- Çocuk Yemekleri (1)
- Çorbalar (11)
- Çörek Tarifleri (1)
- Deniz Ürünleri (9)
- Diyet Yemekleri (5)
- Dolma Tarifleri (2)
- Dondurmalar (1)
- Ekmek Tarifleri (1)
- Et Yemekleri (20)
- Hamur işleri (5)
- Helvalar (1)
- Kahvaltılıklar (1)
- Kek Tarifleri (4)
- Köfteler (1)
- Kurabiyeler (1)
- kuzu Yemekleri (1)
- Makarnalar (2)
- Meze Tarifleri (8)
- Parfeler (1)
- Pasta Tarifleri (9)
- Patates Yemekleri (2)
- Pilavlar (2)
- Reçeller (1)
- Salata Tarifleri (14)
- Salatalar (15)
- Sebze Yemekleri (1)
- Sizden Gelen Tarifler (1)
- Soğuk Tatlılar (1)
- Sütlü Tatlılar (1)
- Tatlılar (5)
- Tavuk Yemekleri (2)
- Yöresel Yemekler (1)
0 yorum:
Yorum Gönder