Google Reklam Yayını
Popüler Yayınlar
-
Malzemeler 200 gr yarım yağlı kıyma 2 adet patlıcan 250 gr süzme yoğurt 1 adet yeşilbiber 7-8 dal maydanoz 100 gr tereyağı 1 çay k...
-
Malzemeler : 250 gram kırmızı mercimek, 25 gram un, 50 gram margarin yağ, 50 gram küçük doğranmış kızarmış ekmek, 1 adet patates, 1 adet...
-
Öncelikle tarif Akaysakokusu’na aittir gerçekten iyi bir tarif.Resimler ayrıntılı ve nettir arkadaşlar buyrun beğendili börek tarifi Mal...
-
Malzemeler : 1 Su bardağı kırmızı mercimek, 1 Çorba kaşığı pirinç, 2.5 Su bardağı et suyu (ama ben et suyu pek sevmiyorum), 1 Adet soğan...
Blog Archive
-
2012
(98)
- Aralık(32)
- Kasım(5)
-
Ekim(20)
- Etli Yapmak Sarması
- Etli Dolma
- Koyun Kavurması
- Kabaklı Kuzu Kavurma
- Osmanlı Kurban Kavurması
- Salçalı Biftek
- Muz, Yoğurt & Cevizli Muffin
- Çikolata parçalı muffin
- Zeytinli ve Kekikli Muffın
- Ezogelin Çorbası Tarifi
- Süzme Mercimek Çorbası Tarifi
- Kuru Bamya Çorbası
- Domatesli Pirinç Çorbası
- Karides Güveç
- Izgıra Balık
- Yufka Mantısı
- Tuzlu Pasta
- Sade Pilav
- Fesleğenli Dereotlu Börek
- Çikolata Dolğulu Ay Çöreği
- Eylül(12)
- Ağustos(29)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
7 Ekim 2012 Pazar
Fesleğenli Dereotlu Börek
Malzemeler:
2 adet oda sıcaklığında beklemiş yumurta,
1/2 su bardağı süt,
1/2 su bardağı yoğurt,
1/2 su bardağı sıvıyağ,
2 su bardağı un,
3- 4 dilim salam,
10-12 adet siyah ya da yeşil zeytin,
1 su bardağı dolusu rendelenmiş beyaz peynir,
1 demet dereotu,
1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biberi,
1 çorba kaşığı kuru fesleğen,
1 yemek kaşığı susam,
Çörekotu
Tarif: Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları bir kaba kırın. Üzerine yoğurt, süt ve sıvıyağ ekleyip mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. Un katıp mikserle bir süre daha çırpmaya devam edin. Tuz, pul biber ve kuru fesleğen ilave edip kaşıkla karıştırın. Diğer taraftan salamları tavla zarı formunda doğrayın. Dereotunu incecik kıyın. File zyetin bulamazsanız, bütün haldeki zeytinin çekirdeklerini çıkararak dilimleyin. Malzemelerin hepsini hazırlanmış olan hamura ilave edip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Kek hamuru kıvamında olan hamuru 25-30 santim uzunluğunda yağlanmış, kare veya dikdörtgen fırın kabına düzgünce aktarın. Üzerine susam ve çörekotu serpiştirin. 5 dakika önceden 175 dereceye ve altüst konuma ayarlanmış fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar, 35-40 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık haldeyken dilimleyip servis edin.
Tarif: Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları bir kaba kırın. Üzerine yoğurt, süt ve sıvıyağ ekleyip mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. Un katıp mikserle bir süre daha çırpmaya devam edin. Tuz, pul biber ve kuru fesleğen ilave edip kaşıkla karıştırın. Diğer taraftan salamları tavla zarı formunda doğrayın. Dereotunu incecik kıyın. File zyetin bulamazsanız, bütün haldeki zeytinin çekirdeklerini çıkararak dilimleyin. Malzemelerin hepsini hazırlanmış olan hamura ilave edip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Kek hamuru kıvamında olan hamuru 25-30 santim uzunluğunda yağlanmış, kare veya dikdörtgen fırın kabına düzgünce aktarın. Üzerine susam ve çörekotu serpiştirin. 5 dakika önceden 175 dereceye ve altüst konuma ayarlanmış fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar, 35-40 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık haldeyken dilimleyip servis edin.
Etiketler:
Börekler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Google Reklam Yayını
Kategoriler
- Ana Yemekler (1)
- Aperatifler (1)
- Börekler (8)
- Çocuk Yemekleri (1)
- Çorbalar (11)
- Çörek Tarifleri (1)
- Deniz Ürünleri (9)
- Diyet Yemekleri (5)
- Dolma Tarifleri (2)
- Dondurmalar (1)
- Ekmek Tarifleri (1)
- Et Yemekleri (20)
- Hamur işleri (5)
- Helvalar (1)
- Kahvaltılıklar (1)
- Kek Tarifleri (4)
- Köfteler (1)
- Kurabiyeler (1)
- kuzu Yemekleri (1)
- Makarnalar (2)
- Meze Tarifleri (8)
- Parfeler (1)
- Pasta Tarifleri (9)
- Patates Yemekleri (2)
- Pilavlar (2)
- Reçeller (1)
- Salata Tarifleri (14)
- Salatalar (15)
- Sebze Yemekleri (1)
- Sizden Gelen Tarifler (1)
- Soğuk Tatlılar (1)
- Sütlü Tatlılar (1)
- Tatlılar (5)
- Tavuk Yemekleri (2)
- Yöresel Yemekler (1)
0 yorum:
Yorum Gönder