Google reklam Yayını

  

Google Reklam Yayını

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

17 Ekim 2012 Çarşamba

Ezogelin Çorbası Tarifi

Malzemeler:
1 Su bardağı kırmızı mercimek, 1 Çorba kaşığı pirinç, 2.5 Su bardağı et suyu (ama ben et suyu pek sevmiyorum), 1 Adet soğan, 2 Çorba kaşığı un, 2 Çorba kaşığı margarin, 2 Tatlı kaşığı nane, 1 Tatlı kaşığı kekik ,Yarım çay kaşığı karabiber, 1 Tatlı kaşığı kırmızı biber, Yeterince su Tuz.
 




Tarif: Kırmızı mercimekleri ve pirinci ayıklayıp, yıkayın. Mercimekleri, pirinci ve ayıklanmış bütün soğanı katıp, iyice yumuşayana dek pişirin. Dilerseniz blendırdan veya süzgeçten geçirin. Bu arada küçük bir tencerede yağı eritin. İçine unu ilave edin. Unun rengi değişene dek kavurun. İçine azar azar ılık su dökün. Krema kıvamına geldiğinde mercimeğin içine karıştırarak katın. Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın. Başka bir tavada yağ eritin. İçine kırmızı biber, nane ve kekiği katıp, yağla birlikte kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirerek döküp, servis yapın.

0 yorum:

Google Reklam Yayını

facebook kayıt twitter kayıt ol