Google Reklam Yayını
Popüler Yayınlar
-
Malzemeler 200 gr yarım yağlı kıyma 2 adet patlıcan 250 gr süzme yoğurt 1 adet yeşilbiber 7-8 dal maydanoz 100 gr tereyağı 1 çay k...
-
Malzemeler : 250 gram kırmızı mercimek, 25 gram un, 50 gram margarin yağ, 50 gram küçük doğranmış kızarmış ekmek, 1 adet patates, 1 adet...
-
Öncelikle tarif Akaysakokusu’na aittir gerçekten iyi bir tarif.Resimler ayrıntılı ve nettir arkadaşlar buyrun beğendili börek tarifi Mal...
-
Malzemeler : 1 Su bardağı kırmızı mercimek, 1 Çorba kaşığı pirinç, 2.5 Su bardağı et suyu (ama ben et suyu pek sevmiyorum), 1 Adet soğan...
Blog Archive
-
2012
(98)
- Aralık(32)
- Kasım(5)
-
Ekim(20)
- Etli Yapmak Sarması
- Etli Dolma
- Koyun Kavurması
- Kabaklı Kuzu Kavurma
- Osmanlı Kurban Kavurması
- Salçalı Biftek
- Muz, Yoğurt & Cevizli Muffin
- Çikolata parçalı muffin
- Zeytinli ve Kekikli Muffın
- Ezogelin Çorbası Tarifi
- Süzme Mercimek Çorbası Tarifi
- Kuru Bamya Çorbası
- Domatesli Pirinç Çorbası
- Karides Güveç
- Izgıra Balık
- Yufka Mantısı
- Tuzlu Pasta
- Sade Pilav
- Fesleğenli Dereotlu Börek
- Çikolata Dolğulu Ay Çöreği
- Eylül(12)
- Ağustos(29)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
17 Ekim 2012 Çarşamba
Ezogelin Çorbası Tarifi
Malzemeler:
1 Su bardağı kırmızı mercimek, 1 Çorba kaşığı pirinç, 2.5 Su bardağı et suyu (ama ben et suyu pek sevmiyorum), 1 Adet soğan, 2 Çorba kaşığı un, 2 Çorba kaşığı margarin, 2 Tatlı kaşığı nane, 1 Tatlı kaşığı kekik ,Yarım çay kaşığı karabiber, 1 Tatlı kaşığı kırmızı biber, Yeterince su Tuz.
Tarif: Kırmızı mercimekleri ve pirinci ayıklayıp, yıkayın. Mercimekleri, pirinci ve ayıklanmış bütün soğanı katıp, iyice yumuşayana dek pişirin. Dilerseniz blendırdan veya süzgeçten geçirin. Bu arada küçük bir tencerede yağı eritin. İçine unu ilave edin. Unun rengi değişene dek kavurun. İçine azar azar ılık su dökün. Krema kıvamına geldiğinde mercimeğin içine karıştırarak katın. Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın. Başka bir tavada yağ eritin. İçine kırmızı biber, nane ve kekiği katıp, yağla birlikte kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirerek döküp, servis yapın.
1 Su bardağı kırmızı mercimek, 1 Çorba kaşığı pirinç, 2.5 Su bardağı et suyu (ama ben et suyu pek sevmiyorum), 1 Adet soğan, 2 Çorba kaşığı un, 2 Çorba kaşığı margarin, 2 Tatlı kaşığı nane, 1 Tatlı kaşığı kekik ,Yarım çay kaşığı karabiber, 1 Tatlı kaşığı kırmızı biber, Yeterince su Tuz.
Tarif: Kırmızı mercimekleri ve pirinci ayıklayıp, yıkayın. Mercimekleri, pirinci ve ayıklanmış bütün soğanı katıp, iyice yumuşayana dek pişirin. Dilerseniz blendırdan veya süzgeçten geçirin. Bu arada küçük bir tencerede yağı eritin. İçine unu ilave edin. Unun rengi değişene dek kavurun. İçine azar azar ılık su dökün. Krema kıvamına geldiğinde mercimeğin içine karıştırarak katın. Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın. Başka bir tavada yağ eritin. İçine kırmızı biber, nane ve kekiği katıp, yağla birlikte kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirerek döküp, servis yapın.
Etiketler:
Çorbalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Google Reklam Yayını
Kategoriler
- Ana Yemekler (1)
- Aperatifler (1)
- Börekler (8)
- Çocuk Yemekleri (1)
- Çorbalar (11)
- Çörek Tarifleri (1)
- Deniz Ürünleri (9)
- Diyet Yemekleri (5)
- Dolma Tarifleri (2)
- Dondurmalar (1)
- Ekmek Tarifleri (1)
- Et Yemekleri (20)
- Hamur işleri (5)
- Helvalar (1)
- Kahvaltılıklar (1)
- Kek Tarifleri (4)
- Köfteler (1)
- Kurabiyeler (1)
- kuzu Yemekleri (1)
- Makarnalar (2)
- Meze Tarifleri (8)
- Parfeler (1)
- Pasta Tarifleri (9)
- Patates Yemekleri (2)
- Pilavlar (2)
- Reçeller (1)
- Salata Tarifleri (14)
- Salatalar (15)
- Sebze Yemekleri (1)
- Sizden Gelen Tarifler (1)
- Soğuk Tatlılar (1)
- Sütlü Tatlılar (1)
- Tatlılar (5)
- Tavuk Yemekleri (2)
- Yöresel Yemekler (1)
0 yorum:
Yorum Gönder