Google reklam Yayını

  

Google Reklam Yayını

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

7 Ekim 2012 Pazar

Çikolata Dolğulu Ay Çöreği

Malzemeler: Hamurun için: 1 çay bardağı sıvıyağ 125 gram oda sıcaklığında tereyağı 1 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı tozşeker, 1 çay kaşığı mahlep,  1 adet fındık büyüklüğünde dövülmüş damla sakızı,  1 paket (10 gram) instant maya,  Aldığı kadar un İç malzeme için: Bir buçuk su bardağı ufalanmış kek 1 adet yumurtanın akı Yarım kahve fincanı süt 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 çay bardağı damla çikolata 1 çay bardağı dövülmüş antepfıstığı 2 çorba kasığı kakao 1 çay bardağı tozşeker 1 kahve fincanı granül meyve şekerlemesi, yarım çay kaşığı tarçın 3-4 adet doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi Üzerine: 1 adet yumurta sarısı 1'er çay bardağı file fındık ve badem

 


Tarif Hamur için yoğurma kabına tereyağı, sıvıyağ, yumurta, süt, tozşeker, mahlep, damla sakızı ve instant mayayı koyup, karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edip yoğurun. Yoğurma kabının ağzını bir kapakla onun ve mayalanması için 3-4 saat dinlendirin. İç malzeme için ufalanmış kek, yumurta akı, süt, ceviz, damla çikolata, antepfıstığı, kakao, tozşeker, granül meyve şekerlemesi, tarçın ve portakal kabuğu şekerlemesini derin bir kapta karıştırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde ince olacak şekilde açıp, bir ucuna 1 tatlı kaşığı dolusu iç harç koyun. Önce rulo yapın, daha sonra ay şekli verip, yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamur ve iç harç bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Ay çöreklerinin üzerine yumurta sarısı sürüp, file fındık ve file badem serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Google Reklam Yayını

facebook kayıt twitter kayıt ol