Google Reklam Yayını
Popüler Yayınlar
-
Malzemeler 200 gr yarım yağlı kıyma 2 adet patlıcan 250 gr süzme yoğurt 1 adet yeşilbiber 7-8 dal maydanoz 100 gr tereyağı 1 çay k...
-
Malzemeler : 250 gram kırmızı mercimek, 25 gram un, 50 gram margarin yağ, 50 gram küçük doğranmış kızarmış ekmek, 1 adet patates, 1 adet...
-
Öncelikle tarif Akaysakokusu’na aittir gerçekten iyi bir tarif.Resimler ayrıntılı ve nettir arkadaşlar buyrun beğendili börek tarifi Mal...
-
Malzemeler : 1 Su bardağı kırmızı mercimek, 1 Çorba kaşığı pirinç, 2.5 Su bardağı et suyu (ama ben et suyu pek sevmiyorum), 1 Adet soğan...
Blog Archive
-
2012
(98)
- Aralık(32)
- Kasım(5)
-
Ekim(20)
- Etli Yapmak Sarması
- Etli Dolma
- Koyun Kavurması
- Kabaklı Kuzu Kavurma
- Osmanlı Kurban Kavurması
- Salçalı Biftek
- Muz, Yoğurt & Cevizli Muffin
- Çikolata parçalı muffin
- Zeytinli ve Kekikli Muffın
- Ezogelin Çorbası Tarifi
- Süzme Mercimek Çorbası Tarifi
- Kuru Bamya Çorbası
- Domatesli Pirinç Çorbası
- Karides Güveç
- Izgıra Balık
- Yufka Mantısı
- Tuzlu Pasta
- Sade Pilav
- Fesleğenli Dereotlu Börek
- Çikolata Dolğulu Ay Çöreği
- Eylül(12)
- Ağustos(29)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
31 Ekim 2012 Çarşamba
Etli Yapmak Sarması
Malzemeler
350 gr salamura veya taze asma yaprağı
1 büyük boy kuru soğan
250 gr dana kıyma
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı + 3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ yada margarin
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Tarif Yaprak salamura ise dolmaları sarmadan önce 3 - 5 dakika kaynar suda tutun. Eğer yapraklar taze ise bu süreyi biraz daha uzatın. Soğanı mümkün olduğu kadar ince doğrayınız. Yıkanmış pirinci, kıymayı, soğanı, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını, sıvıyağı, tuz ve karabiberi bir Borcam tencere içinde iyice karıştın. Daha sonra bu karışımı ortalarına yerleştirerek yapraklarını sarın. Bir Borcam tencereye sardığınız dolmaları düzgün bir şekilde yerleştirin. Kalan biber ve domates salçalarını 3 çorba kaşığı sıvıyağ ve tereyağı karışımında kavurun. İçine tuz, karabiber ve kırmızı biber koyduktan sonra ½ litre kaynamış su ile birlikte tencereye dizilmiş sarmaların üzerine dökün. Pişme esnasında yaprakların açılmaması için ters çevrilmiş ufak bir tabağı dolmaların üzerine koymayı unutmayın. Pişirme süresi orta ateşte 40 dakika kadardır. Suyu azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz. Not: Çırpılmış sade veya sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir.
1 büyük boy kuru soğan
250 gr dana kıyma
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı + 3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ yada margarin
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Tarif Yaprak salamura ise dolmaları sarmadan önce 3 - 5 dakika kaynar suda tutun. Eğer yapraklar taze ise bu süreyi biraz daha uzatın. Soğanı mümkün olduğu kadar ince doğrayınız. Yıkanmış pirinci, kıymayı, soğanı, 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını, sıvıyağı, tuz ve karabiberi bir Borcam tencere içinde iyice karıştın. Daha sonra bu karışımı ortalarına yerleştirerek yapraklarını sarın. Bir Borcam tencereye sardığınız dolmaları düzgün bir şekilde yerleştirin. Kalan biber ve domates salçalarını 3 çorba kaşığı sıvıyağ ve tereyağı karışımında kavurun. İçine tuz, karabiber ve kırmızı biber koyduktan sonra ½ litre kaynamış su ile birlikte tencereye dizilmiş sarmaların üzerine dökün. Pişme esnasında yaprakların açılmaması için ters çevrilmiş ufak bir tabağı dolmaların üzerine koymayı unutmayın. Pişirme süresi orta ateşte 40 dakika kadardır. Suyu azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz. Not: Çırpılmış sade veya sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir.
Etiketler:
Dolma Tarifleri,
Et Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Google Reklam Yayını
Kategoriler
- Ana Yemekler (1)
- Aperatifler (1)
- Börekler (8)
- Çocuk Yemekleri (1)
- Çorbalar (11)
- Çörek Tarifleri (1)
- Deniz Ürünleri (9)
- Diyet Yemekleri (5)
- Dolma Tarifleri (2)
- Dondurmalar (1)
- Ekmek Tarifleri (1)
- Et Yemekleri (20)
- Hamur işleri (5)
- Helvalar (1)
- Kahvaltılıklar (1)
- Kek Tarifleri (4)
- Köfteler (1)
- Kurabiyeler (1)
- kuzu Yemekleri (1)
- Makarnalar (2)
- Meze Tarifleri (8)
- Parfeler (1)
- Pasta Tarifleri (9)
- Patates Yemekleri (2)
- Pilavlar (2)
- Reçeller (1)
- Salata Tarifleri (14)
- Salatalar (15)
- Sebze Yemekleri (1)
- Sizden Gelen Tarifler (1)
- Soğuk Tatlılar (1)
- Sütlü Tatlılar (1)
- Tatlılar (5)
- Tavuk Yemekleri (2)
- Yöresel Yemekler (1)
0 yorum:
Yorum Gönder