Google Reklam Yayını
Popüler Yayınlar
-
Malzemeler 200 gr yarım yağlı kıyma 2 adet patlıcan 250 gr süzme yoğurt 1 adet yeşilbiber 7-8 dal maydanoz 100 gr tereyağı 1 çay k...
-
Malzemeler : 250 gram kırmızı mercimek, 25 gram un, 50 gram margarin yağ, 50 gram küçük doğranmış kızarmış ekmek, 1 adet patates, 1 adet...
-
Öncelikle tarif Akaysakokusu’na aittir gerçekten iyi bir tarif.Resimler ayrıntılı ve nettir arkadaşlar buyrun beğendili börek tarifi Mal...
-
Malzemeler : 1 Su bardağı kırmızı mercimek, 1 Çorba kaşığı pirinç, 2.5 Su bardağı et suyu (ama ben et suyu pek sevmiyorum), 1 Adet soğan...
Blog Archive
-
2012
(98)
- Aralık(32)
- Kasım(5)
-
Ekim(20)
- Etli Yapmak Sarması
- Etli Dolma
- Koyun Kavurması
- Kabaklı Kuzu Kavurma
- Osmanlı Kurban Kavurması
- Salçalı Biftek
- Muz, Yoğurt & Cevizli Muffin
- Çikolata parçalı muffin
- Zeytinli ve Kekikli Muffın
- Ezogelin Çorbası Tarifi
- Süzme Mercimek Çorbası Tarifi
- Kuru Bamya Çorbası
- Domatesli Pirinç Çorbası
- Karides Güveç
- Izgıra Balık
- Yufka Mantısı
- Tuzlu Pasta
- Sade Pilav
- Fesleğenli Dereotlu Börek
- Çikolata Dolğulu Ay Çöreği
- Eylül(12)
- Ağustos(29)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
9 Ekim 2012 Salı
Karides Güveç
Malzemeler:
1 kilo karides, 100 gram tereyağı, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 diş sarımsak, 1
çorba kaşığı un, 3 tane iri domates, 150 gr rende taze kaşar veya
mozarella, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz
Tarif: Karidesleri iyice yıkadıktan sonra kabuklarını ayıklayın ve tekrar yıkayın. Süzgece alın, suyu süzülene kadar bekleyin ve havlu kağıtla kurulayın. Büyük teflon tavaya yağları koyun. Yağı kızdırın ama yanmamasına dikkat edin. Sarımsağı içine ezilmiş şekilde ekleyin. Kokusu çıkar çıkmaz karidesleri ilave edin. Tahta bir kaşıkla çevirin. Suyunu verirken unu serpeleyin ve karıştırma işlemine devam edin. Domateslerin kabuklarını soyun. 2 tanesini rendeleyin, birini küçük doğrayın ve tavanın içine katın. Çevirmeye devam edin, suyunu çok çektirmeden tuzu ve karabiberi serpin. Ocağın altını kapatın ve fırına dayanıklı bir kaba ya da porsiyon kaplarınıza yerleştirin. Üzerine rende peynir koyun ve 180 derecede peynir eriyene kadar pişirin.
Tarif: Karidesleri iyice yıkadıktan sonra kabuklarını ayıklayın ve tekrar yıkayın. Süzgece alın, suyu süzülene kadar bekleyin ve havlu kağıtla kurulayın. Büyük teflon tavaya yağları koyun. Yağı kızdırın ama yanmamasına dikkat edin. Sarımsağı içine ezilmiş şekilde ekleyin. Kokusu çıkar çıkmaz karidesleri ilave edin. Tahta bir kaşıkla çevirin. Suyunu verirken unu serpeleyin ve karıştırma işlemine devam edin. Domateslerin kabuklarını soyun. 2 tanesini rendeleyin, birini küçük doğrayın ve tavanın içine katın. Çevirmeye devam edin, suyunu çok çektirmeden tuzu ve karabiberi serpin. Ocağın altını kapatın ve fırına dayanıklı bir kaba ya da porsiyon kaplarınıza yerleştirin. Üzerine rende peynir koyun ve 180 derecede peynir eriyene kadar pişirin.
Etiketler:
Deniz Ürünleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Google Reklam Yayını
Kategoriler
- Ana Yemekler (1)
- Aperatifler (1)
- Börekler (8)
- Çocuk Yemekleri (1)
- Çorbalar (11)
- Çörek Tarifleri (1)
- Deniz Ürünleri (9)
- Diyet Yemekleri (5)
- Dolma Tarifleri (2)
- Dondurmalar (1)
- Ekmek Tarifleri (1)
- Et Yemekleri (20)
- Hamur işleri (5)
- Helvalar (1)
- Kahvaltılıklar (1)
- Kek Tarifleri (4)
- Köfteler (1)
- Kurabiyeler (1)
- kuzu Yemekleri (1)
- Makarnalar (2)
- Meze Tarifleri (8)
- Parfeler (1)
- Pasta Tarifleri (9)
- Patates Yemekleri (2)
- Pilavlar (2)
- Reçeller (1)
- Salata Tarifleri (14)
- Salatalar (15)
- Sebze Yemekleri (1)
- Sizden Gelen Tarifler (1)
- Soğuk Tatlılar (1)
- Sütlü Tatlılar (1)
- Tatlılar (5)
- Tavuk Yemekleri (2)
- Yöresel Yemekler (1)
0 yorum:
Yorum Gönder