Google reklam Yayını

  

Google Reklam Yayını

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

16 Ekim 2012 Salı

Kuru Bamya Çorbası

Malzemeler:
100 gr. Küçük doğranmış koyun eti
25 gr. Kuru bamya (çiçek bamyası)
1,5 kaşık tereyağı
1 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça (arzuya göre)
1 su bardağı et suyu
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz


Tarif: Kenar kılçıklarının çıkması için bamyaları bir peçetenin arasında ovun. Ovduktan sonra bir Borcam tencereye yerleştirin ve üzerine çıkacak kadar su koyun. 1 tutam tuz atıp 5 dakika haşlayın. Kuşbaşından küçük doğranmış etleri de ayrı bir kapta haşlayın. Bir başka Borcam tencerede, soğanı pembeleşinceye kadar yağda kavurun. Daha sonra, sulandırılmış salçayı soğana ilave edin, 1 taşım kaynatıp et suyunu ekleyin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu da ekleyin. Haşlanmış bamyayı ve etleri de dökün. Tuz koyup yarım saat pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz. Limonu az gelirse kişinin arzusuna göre ilave edilebilir.

0 yorum:

Google Reklam Yayını

facebook kayıt twitter kayıt ol