Google reklam Yayını

  

Google Reklam Yayını

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

22 Ekim 2012 Pazartesi

Koyun Kavurması

Malzemeler: 1 kilo orta yağlı koyun eti, Yeteri kadar tuz, 250 gram yoğurt, 2 diş sarımsak












Yapılışı:
Etleri kuşbaşı iriliğin de parçalara doğrayın. Sonra bunları, dörtte üçünü dolduracak büyüklükte bir tencereye doldurun (Daha büyük bir tencerede et, suyunu çabuk çekeceğinden sert olur). Tencereyi ağzı kapalı olarak orta ısılı bir ateşe koyun. Etler sularını salmaya başlayınca ateşin ısısını hafifletin ve ara ara karıştırarak suyunu çekip tencerenin altı hafifçe cızırdamaya başlayıncaya kadar (yani 75-90 dakika kadar) eti pişirin. Et, suyunu çekince tuzunu serpin devamlı karıştırarak 15-20 dakika kadar kavurun. Sonra bir tabağa alarak servis yapın.
Bu kavurmayla birlikte sarımsaklı yoğurt yenmesi gerekir. Bununla beraber yoğurtsuz da yiyenler pek çoktur. Bu kavurmanın eti beş - on kilo yapıp yazdan hazırlanarak tenekelere doldurulup üzerlerine de eritilerek yağ dökülür ve böylece bir sene kadar kavurmayı saklamak mümkün olur. Böyle saklanmış kavurma kışın gerektikçe tenekeden çıkarılır ve gerekli yerlerde gerekli yemeklerde kullanılabilir.

0 yorum:

Google Reklam Yayını

facebook kayıt twitter kayıt ol