Google Reklam Yayını
Popüler Yayınlar
-
Malzemeler 200 gr yarım yağlı kıyma 2 adet patlıcan 250 gr süzme yoğurt 1 adet yeşilbiber 7-8 dal maydanoz 100 gr tereyağı 1 çay k...
-
Malzemeler : 250 gram kırmızı mercimek, 25 gram un, 50 gram margarin yağ, 50 gram küçük doğranmış kızarmış ekmek, 1 adet patates, 1 adet...
-
Öncelikle tarif Akaysakokusu’na aittir gerçekten iyi bir tarif.Resimler ayrıntılı ve nettir arkadaşlar buyrun beğendili börek tarifi Mal...
-
Malzemeler : 1 Su bardağı kırmızı mercimek, 1 Çorba kaşığı pirinç, 2.5 Su bardağı et suyu (ama ben et suyu pek sevmiyorum), 1 Adet soğan...
Blog Archive
-
2012
(98)
-
Aralık(32)
- Piyaz Meze Tarifi
- Pratik Piyaz Meze Tarifi
- Amerikan Salata Meze Tarifi
- Ciğer Tava
- Humus Meze Tarifi
- Mercimek Köftesi
- Pendik Pilakisi (Atom Pilaki)
- Hünkar Beğendi Meze Tarifi
- Portakallı Elmalı Turta Tarifi
- Nutellalı Kolay Tart Tarifi
- Sakallı Ponçik Tarifi
- Meyveli Turta Tarifi
- Hamsi Tava
- Midye Tava
- Hamsi Buğlama
- Kalamar Dolması
- Soya Soslu Mantarlı Karides
- Karides Ğüveç
- Fırında Balık
- Diyet Tavuk Şiş Tarifi
- Meyveli Krep Tarifi
- Sebzeli Lazanya Tarifi
- Yoğurtlu Diyet Salata Tarifi
- Neskafeli Kek Tarifi
- Tahinli Kek Tarifi
- Yaban Mersinli Pankek Tatlı Tarifi
- Aşure Tatlısı Tarifi
- Brokoli Salatası Tarifi
- Yer Elması Salata Tarifi
- Yaz Meyveleri Salata Tarifi
- Keçi Peynirli Salata Tarifi
- Cevizli İnce Bulgurlu Salata
- Kasım(5)
- Ekim(20)
- Eylül(12)
- Ağustos(29)
-
Aralık(32)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
7 Aralık 2012 Cuma
Hamsi Tava
Malzemeler
Malzeme:
500 gr.-1 kg hamsi
Mısır unu yada un
Tuz
Sıvıyağ
Tarif Yapılışı: Hamsileri kafalarını kopararak,kılçıklarını çıkartmadan temizleyin. Bol su ile yıkayın ve kevgirde birkaç dakika süzülmeye bırakın.Tavada yağı çat pat sesini duyana kadar kızdırın. Hamsileri una
bulayın ve fazla unu atmak için kuyruğundan tutup hafifce silkeleyip 2'li 3'lü şekilde tavaya koyun. Bir tarafı kızarmış balıkları maşa ile ters çevirip öbür taraflarını da kızartın. Sıcak servis yapın. Notlar: Kızartmadan önce unu ve tuzu karıştırmanız balığın lezzeti açısından daha iyi olur. Mısır unu balığa çok hoş bir gevreklik verir. Bu nedenle kılçıkları çıkarılmadan pişirilmesi ve böylece yenmesi tavsiye olunur. Yağın kızgın olmasına dikkat edin ve yağı soğutmamak için hamsileri azar azar tavaya koyun.
Tarif Yapılışı: Hamsileri kafalarını kopararak,kılçıklarını çıkartmadan temizleyin. Bol su ile yıkayın ve kevgirde birkaç dakika süzülmeye bırakın.Tavada yağı çat pat sesini duyana kadar kızdırın. Hamsileri una
bulayın ve fazla unu atmak için kuyruğundan tutup hafifce silkeleyip 2'li 3'lü şekilde tavaya koyun. Bir tarafı kızarmış balıkları maşa ile ters çevirip öbür taraflarını da kızartın. Sıcak servis yapın. Notlar: Kızartmadan önce unu ve tuzu karıştırmanız balığın lezzeti açısından daha iyi olur. Mısır unu balığa çok hoş bir gevreklik verir. Bu nedenle kılçıkları çıkarılmadan pişirilmesi ve böylece yenmesi tavsiye olunur. Yağın kızgın olmasına dikkat edin ve yağı soğutmamak için hamsileri azar azar tavaya koyun.
Etiketler:
Deniz Ürünleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Google Reklam Yayını
Kategoriler
- Ana Yemekler (1)
- Aperatifler (1)
- Börekler (8)
- Çocuk Yemekleri (1)
- Çorbalar (11)
- Çörek Tarifleri (1)
- Deniz Ürünleri (9)
- Diyet Yemekleri (5)
- Dolma Tarifleri (2)
- Dondurmalar (1)
- Ekmek Tarifleri (1)
- Et Yemekleri (20)
- Hamur işleri (5)
- Helvalar (1)
- Kahvaltılıklar (1)
- Kek Tarifleri (4)
- Köfteler (1)
- Kurabiyeler (1)
- kuzu Yemekleri (1)
- Makarnalar (2)
- Meze Tarifleri (8)
- Parfeler (1)
- Pasta Tarifleri (9)
- Patates Yemekleri (2)
- Pilavlar (2)
- Reçeller (1)
- Salata Tarifleri (14)
- Salatalar (15)
- Sebze Yemekleri (1)
- Sizden Gelen Tarifler (1)
- Soğuk Tatlılar (1)
- Sütlü Tatlılar (1)
- Tatlılar (5)
- Tavuk Yemekleri (2)
- Yöresel Yemekler (1)
0 yorum:
Yorum Gönder