Google reklam Yayını

  

Google Reklam Yayını

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

7 Aralık 2012 Cuma

Hamsi Tava

Malzemeler Malzeme: 500 gr.-1 kg hamsi Mısır unu yada un Tuz Sıvıyağ

Tarif Yapılışı: Hamsileri kafalarını kopararak,kılçıklarını çıkartmadan temizleyin. Bol su ile yıkayın ve kevgirde birkaç dakika süzülmeye bırakın.Tavada yağı çat pat sesini duyana kadar kızdırın. Hamsileri una





 bulayın ve fazla unu atmak için kuyruğundan tutup hafifce silkeleyip 2'li 3'lü şekilde tavaya koyun. Bir tarafı kızarmış balıkları maşa ile ters çevirip öbür taraflarını da kızartın. Sıcak servis yapın. Notlar: Kızartmadan önce unu ve tuzu karıştırmanız balığın lezzeti açısından daha iyi olur. Mısır unu balığa çok hoş bir gevreklik verir. Bu nedenle kılçıkları çıkarılmadan pişirilmesi ve böylece yenmesi tavsiye olunur. Yağın kızgın olmasına dikkat edin ve yağı soğutmamak için hamsileri azar azar tavaya koyun.

0 yorum:

Google Reklam Yayını

facebook kayıt twitter kayıt ol