Google reklam Yayını

  

Google Reklam Yayını

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

7 Aralık 2012 Cuma

Kalamar Dolması

Malzemeler 4 kalamar 200 gr karides 1 levrek fileto 1 çay bardağı krema 2 diş ezilmiş sarımsak 1/4 demet maydanoz 2-3 dal taze kekik Tuz, karabiber Üzeri için: 1 su bardağı domates püresi 1 diş ezilmiş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber, fesleğen Marinat için: 1 limonun suyu 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı karbonat

 






 
Tarif Kalamarları derin bir kaba alın. Üzerine limon suyu, toz şeker ve karbonatı ekleyip 2-3 dakika ovun. Üzerini örterek en az 3-4 saat dinlendirin. Karides ve levreği haşlayın. Tavla zarı şeklinde doğrayın. Üzerine krema ve ezilmiş sarımsakları ilave edip karıştırın. ince kıydığınız yeşillikleri, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Kalamarları yıkadıktan sonra içini bu harç ile doldurun. Kalamarların ağzını kürdan ile kapatın. Güveç kaplarını hafif yağladıktan sonra kalamarları güvece alın. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı paylaştırın. 180 derece fırında 8 dakika pişirin. Sos malzemelerini 5 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kalamar dolmalarla birlikte servis yapın. afiyet olsun

0 yorum:

Google Reklam Yayını

facebook kayıt twitter kayıt ol