Google reklam Yayını

  

Google Reklam Yayını

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

22 Aralık 2012 Cumartesi

Pendik Pilakisi (Atom Pilaki)

Malzemeler ½ kg. Bombay iri fasulye
1 kaşık Toz kırmızı biber
½ demet Maydanoz
½ litre Sıvı yağ
½ kaşık Toz şeker
3 adet Kuru soğan
Tuz




Tarif Fasulyeyi 10 saat kadar suda bekletin. Sonra suyunu süzüp bol suyla yıkayıp süzdürün. Bir tencereye boşaltın. Üzerini bir parmak geçecek şekilde su koyup evvela harlı ateşte kaynama noktasına getirdikten sonra orta ateşte pişirin. Başka bir tencerede yağı kızdırın, içine piyaz doğranmış soğanları koyup sararıncaya kadar kızartın. En sonunda maydanoz ve biberi de ekleyin. Bu karışımı kaynaması bitmiş olan fasulyenin suyunu süzdürmeksizin üzerine döküp içine şeker ve tuzunu ekleyip çok hafif ateşte 5 saat dinlendirin fakat kaynama noktasından uzak olsun. Ilıdıktan sonra Borcam yuvarlak tencereye aktarın ve servis yapın.

0 yorum:

Google Reklam Yayını

facebook kayıt twitter kayıt ol