Google reklam Yayını

  

Google Reklam Yayını

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

7 Aralık 2012 Cuma

Hamsi Buğlama

Malzemeler Balk 1 kg.
Havuç 3 adet
Yeşil biber 3 adet
Maydanoz 1 demet
Domates 4 adet
Defne yaprağı 3 adet
Zeyinyağı 1 çay bardağı
Karabiber 1 çay kaşığı
Limon 1 adet yeterince tuz
Un 1 su bardağı



Tarif Balıkları ayıklayın, yıkayın ve aynı yönde aralıksız olarak Borcam oval tepsiye yerleştirin. Tuz, karabiber serpin, üzerine bir çay bardağı zeytinyağı gezdirin, bir limon sıkın, üç defne yaprağı koyun. Bir demet maydanozu kıyarak serpin; dört adet olgun domatesin kabuğunu soyarak rendeleyin. Başka bir kapta havuçları rende yapın yağda rengi çıkana kadar kavurun. 1 su bardağı un ile unun kokusu çıkana dek kavurun. Suyu koyun. Bir taşım kaynatın. Borcam fırın tepsisinde bekleyen balıkların üzerine bu sosu dökün ve üzerine kapak veya yağlı kağıt örtün. Fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Suyunu çekince ateşten alın, servis tabağında yanında buharda pişmiş patatesle sunun.

0 yorum:

Google Reklam Yayını

facebook kayıt twitter kayıt ol