Google reklam Yayını

  

Google Reklam Yayını

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

22 Aralık 2012 Cumartesi

Hünkar Beğendi Meze Tarifi

Malzemeler 250 gram Dana eti ,3 Adet büyük boy kemer patlıcan ,1Adet kuru soğan ,2 Adet domates ,3 Adet sivri biber ,1 Tatlı kaşığı, domates salçası ,Su ,Tuz/ Karabiber







Beğendisi İçin Malzemeler: Közlenmiş patlıcan
2 Çorba kaşığı un ,2 Su bardağı soğuk süt ,1 Fincan rendelenmiş kaşar peyniri ,Tuz ,Karabiber ,Sıvıyağ




Tarif Dana veya kuzu etlerini küp küp doğrayın. Borcam tenceremize koyduğunuz yağda kavurun. Üzerine kuru soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Daha sonra salçayı ve sıcak suyu ilave ederek etleri pişmeye bırakın. Pişmesine yakın doğradığınız sivri biberi ve domatesi ilave edin. Tuzunu, karabiberini dilediğiniz kadar ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Beğendisinin Tarifi: Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Bir borcam tencereye yağ koyun, un ilave edip kavurun. Patlıcanları unun içerisine ekleyerek, biraz daha kavurmaya devam edin. Üzerine soğuk süt ilave ederek karıştırın. Tuz ve karabiberini ilave edin. Kaşar peynirini de ekleyin. Kıvamını ayarlamak için süt veya sıcak su ekleyebilirsiniz. Kıvama geldikten sonra ortasını çukur haline getirin ve bu çukura etleri doldurun. Servise hazırdır.

0 yorum:

Google Reklam Yayını

facebook kayıt twitter kayıt ol