Google reklam Yayını

  

Google Reklam Yayını

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

24 Eylül 2012 Pazartesi

Safranlı Tavuk Çorbası

Malzemeler:
 2 adet tavuk göğsü (yada iki adet iri tavuk budu) 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 1 çay kaşığı safran 7-8 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz, karabiber 1 çay bardağı pirinç Terbiyesi için; 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı limon suyu

 

Tarif:
 Öncelikle, tavuk göğsünü ya da derisi soyulmuş tavuk butlarını keskin bir bıçakla, ufak kuşbaşı et formunda yani küp küp doğrayın.
Sonra, orta boy bir tencereye zeytinyağını koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
İçine ince doğranmış soğanları ve doğranmış tavuk etlerini ilave edin.
Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun.
Mısır püskülü şeklindeki kırmızı safranı ya da toz safranı da ekleyip karıştırmaya devam ederek, 5 dakika daha kavurun.
Daha sonra, sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyerek çorbayı kaynamaya bırakın.
Bu arada pirinci sıcak suyla iyice yıkayıp süzün ve kaynamakta olan çorbanın içine ekleyerek, karıştırın.
Diğer taraftan, terbiye için ufak bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın.
Çorbayı ateşten almadan 5 dakika önce terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin.
Terbiyeyle en az 5 dakika pişen ve yumurta kokusu giden çorbayı sıcak olarak servise sunun.
İsterseniz ince kıyılmış dereotu yada maydanozla da süsleyebilirsiniz.

0 yorum:

Google Reklam Yayını

facebook kayıt twitter kayıt ol