Google Reklam Yayını
Popüler Yayınlar
-
Malzemeler 200 gr yarım yağlı kıyma 2 adet patlıcan 250 gr süzme yoğurt 1 adet yeşilbiber 7-8 dal maydanoz 100 gr tereyağı 1 çay k...
-
Malzemeler : 250 gram kırmızı mercimek, 25 gram un, 50 gram margarin yağ, 50 gram küçük doğranmış kızarmış ekmek, 1 adet patates, 1 adet...
-
Öncelikle tarif Akaysakokusu’na aittir gerçekten iyi bir tarif.Resimler ayrıntılı ve nettir arkadaşlar buyrun beğendili börek tarifi Mal...
-
Malzemeler : 1 Su bardağı kırmızı mercimek, 1 Çorba kaşığı pirinç, 2.5 Su bardağı et suyu (ama ben et suyu pek sevmiyorum), 1 Adet soğan...
Blogger tarafından desteklenmektedir.
24 Eylül 2012 Pazartesi
Balkabağı Çorbası
Malzemeler:
Çorba temeli için: 300 gr balkabağı brüt 200 ml tavuk suyu 70 ml krema 10 gr tereyağ 10 ml balzamik sirke tuz- karabiber Çorbanın son hali için: 80 gr balkabağı /küp şekilde doğranmış 1 adet arpacık soğan/ince dilimlenmiş 10 gr tereyağ 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 dal Frenk soğan 50 gr istiridye mantarı tuz -karabiber
Tarif: Çorba temeli: * Balkabağı, tavuk suyunu kaynatın ve balkabakları yumuşayınca el blender'i ile püre edin. * Süzgeçten geçirin ve krema, tuz karabiber ve balzamik sirke ilave edin. Çorba son hali: * Balkabaklarını yumuşayıncaya kadar zeytinyağı ve tereyağında soteleyin. * Soğan ve mantarları ilave edin. * 6-7 dakika soteledikten sonra çorbanın temelini aktarın ve ısıtın. * Kaselere ilave edin, Frenk soğan serpiştirip servis edin.
Çorba temeli için: 300 gr balkabağı brüt 200 ml tavuk suyu 70 ml krema 10 gr tereyağ 10 ml balzamik sirke tuz- karabiber Çorbanın son hali için: 80 gr balkabağı /küp şekilde doğranmış 1 adet arpacık soğan/ince dilimlenmiş 10 gr tereyağ 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 dal Frenk soğan 50 gr istiridye mantarı tuz -karabiber
Tarif: Çorba temeli: * Balkabağı, tavuk suyunu kaynatın ve balkabakları yumuşayınca el blender'i ile püre edin. * Süzgeçten geçirin ve krema, tuz karabiber ve balzamik sirke ilave edin. Çorba son hali: * Balkabaklarını yumuşayıncaya kadar zeytinyağı ve tereyağında soteleyin. * Soğan ve mantarları ilave edin. * 6-7 dakika soteledikten sonra çorbanın temelini aktarın ve ısıtın. * Kaselere ilave edin, Frenk soğan serpiştirip servis edin.
Etiketler:
Çorbalar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Google Reklam Yayını
Kategoriler
- Ana Yemekler (1)
- Aperatifler (1)
- Börekler (8)
- Çocuk Yemekleri (1)
- Çorbalar (11)
- Çörek Tarifleri (1)
- Deniz Ürünleri (9)
- Diyet Yemekleri (5)
- Dolma Tarifleri (2)
- Dondurmalar (1)
- Ekmek Tarifleri (1)
- Et Yemekleri (20)
- Hamur işleri (5)
- Helvalar (1)
- Kahvaltılıklar (1)
- Kek Tarifleri (4)
- Köfteler (1)
- Kurabiyeler (1)
- kuzu Yemekleri (1)
- Makarnalar (2)
- Meze Tarifleri (8)
- Parfeler (1)
- Pasta Tarifleri (9)
- Patates Yemekleri (2)
- Pilavlar (2)
- Reçeller (1)
- Salata Tarifleri (14)
- Salatalar (15)
- Sebze Yemekleri (1)
- Sizden Gelen Tarifler (1)
- Soğuk Tatlılar (1)
- Sütlü Tatlılar (1)
- Tatlılar (5)
- Tavuk Yemekleri (2)
- Yöresel Yemekler (1)
0 yorum:
Yorum Gönder