Google reklam Yayını

  

Google Reklam Yayını

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

24 Eylül 2012 Pazartesi

Kuzu Doldurması

Malzemeler: 1 adet bütün ufak kuzu 10 litre su Pilav Malzemesi 5 kg. pirinç 2-3 su bardağı kuşüzümü 2 su bardağı çam fıstık 2 yemek kaşığı karabiber Kuzunun üstüne sürmek için; 3-4 su bardağı yoğurt 1 su bardağı dolusu domates salçası








Tarif : Önce kuzuyu bütün halde bir güzel yıkayıp, içini ve dışını iyice temizleyin.
 1. Sonra bir kazanın içine bütün halde koyup, suyu ekleyin ve pişmeye bırakın.
2.Kuzunun etinin rengi dönüp, pişmeye başladığı anda kazanın içinden kuzuyu çıkarıp, büyükçe bir bakır sininin üzerine alın.
3.Kuzunun kazanda kalan suyundan 10 bardak kadar ayrıp, geri kalan suyun içine pirinci, çam fıstığını, tuz ve karabiberini ekleyin.
4.Pilav iyice suyunu çekip, diri bir kıvama gelince (ama tam pişmemiş olacak) altını söndürün.
5.Soğuyan kuzunun içini açın ve pişirdiğiniz diri pilavı kepçeyle kuzunun içine doldurun.
6.Beyaz kalın iplikle kuzunun karnını, dikiş diker gibi sıkıca dikin.
7.Bir derin kabın içinde yoğurt ve domates salçasını karıştırıp, kuzunun tüm yüzeyine sürün.
8.Fırına dayanıklı bakır sininin içine kuzuyu yerleştirin ve ayırdığınız kuzunun haşlama suyunu da bu siniye dökün.
9.175 dereceye ayarlı, orta ısıdaki bir fırında 2-2,5 saat pişirin.
10.Ara sıra kuzunun pişip pişmediğini kontrol edin.
11.Suyu çok eksilirse ılık su ilave edin.
12.Kuzunun üstü nar gibi kızarmalı.
13.Pişen kuzudan, ucu keskin bıçakla parçalar kesin çıkarın, yanına da pilavından koyarak servise sunun.

0 yorum:

Google Reklam Yayını

facebook kayıt twitter kayıt ol