Google Reklam Yayını
Popüler Yayınlar
-
Malzemeler 200 gr yarım yağlı kıyma 2 adet patlıcan 250 gr süzme yoğurt 1 adet yeşilbiber 7-8 dal maydanoz 100 gr tereyağı 1 çay k...
-
Malzemeler : 250 gram kırmızı mercimek, 25 gram un, 50 gram margarin yağ, 50 gram küçük doğranmış kızarmış ekmek, 1 adet patates, 1 adet...
-
Öncelikle tarif Akaysakokusu’na aittir gerçekten iyi bir tarif.Resimler ayrıntılı ve nettir arkadaşlar buyrun beğendili börek tarifi Mal...
-
Malzemeler : 1 Su bardağı kırmızı mercimek, 1 Çorba kaşığı pirinç, 2.5 Su bardağı et suyu (ama ben et suyu pek sevmiyorum), 1 Adet soğan...
Blogger tarafından desteklenmektedir.
24 Eylül 2012 Pazartesi
Kuzu Doldurması
Malzemeler:
1 adet bütün ufak kuzu
10 litre su
Pilav Malzemesi
5 kg. pirinç
2-3 su bardağı kuşüzümü
2 su bardağı çam fıstık
2 yemek kaşığı karabiber
Kuzunun üstüne sürmek için;
3-4 su bardağı yoğurt
1 su bardağı dolusu domates salçası
Tarif : Önce kuzuyu bütün halde bir güzel yıkayıp, içini ve dışını iyice temizleyin.
1. Sonra bir kazanın içine bütün halde koyup, suyu ekleyin ve pişmeye bırakın.
2.Kuzunun etinin rengi dönüp, pişmeye başladığı anda kazanın içinden kuzuyu çıkarıp, büyükçe bir bakır sininin üzerine alın.
3.Kuzunun kazanda kalan suyundan 10 bardak kadar ayrıp, geri kalan suyun içine pirinci, çam fıstığını, tuz ve karabiberini ekleyin.
4.Pilav iyice suyunu çekip, diri bir kıvama gelince (ama tam pişmemiş olacak) altını söndürün.
5.Soğuyan kuzunun içini açın ve pişirdiğiniz diri pilavı kepçeyle kuzunun içine doldurun.
6.Beyaz kalın iplikle kuzunun karnını, dikiş diker gibi sıkıca dikin.
7.Bir derin kabın içinde yoğurt ve domates salçasını karıştırıp, kuzunun tüm yüzeyine sürün.
8.Fırına dayanıklı bakır sininin içine kuzuyu yerleştirin ve ayırdığınız kuzunun haşlama suyunu da bu siniye dökün.
9.175 dereceye ayarlı, orta ısıdaki bir fırında 2-2,5 saat pişirin.
10.Ara sıra kuzunun pişip pişmediğini kontrol edin.
11.Suyu çok eksilirse ılık su ilave edin.
12.Kuzunun üstü nar gibi kızarmalı.
13.Pişen kuzudan, ucu keskin bıçakla parçalar kesin çıkarın, yanına da pilavından koyarak servise sunun.
Tarif : Önce kuzuyu bütün halde bir güzel yıkayıp, içini ve dışını iyice temizleyin.
1. Sonra bir kazanın içine bütün halde koyup, suyu ekleyin ve pişmeye bırakın.
2.Kuzunun etinin rengi dönüp, pişmeye başladığı anda kazanın içinden kuzuyu çıkarıp, büyükçe bir bakır sininin üzerine alın.
3.Kuzunun kazanda kalan suyundan 10 bardak kadar ayrıp, geri kalan suyun içine pirinci, çam fıstığını, tuz ve karabiberini ekleyin.
4.Pilav iyice suyunu çekip, diri bir kıvama gelince (ama tam pişmemiş olacak) altını söndürün.
5.Soğuyan kuzunun içini açın ve pişirdiğiniz diri pilavı kepçeyle kuzunun içine doldurun.
6.Beyaz kalın iplikle kuzunun karnını, dikiş diker gibi sıkıca dikin.
7.Bir derin kabın içinde yoğurt ve domates salçasını karıştırıp, kuzunun tüm yüzeyine sürün.
8.Fırına dayanıklı bakır sininin içine kuzuyu yerleştirin ve ayırdığınız kuzunun haşlama suyunu da bu siniye dökün.
9.175 dereceye ayarlı, orta ısıdaki bir fırında 2-2,5 saat pişirin.
10.Ara sıra kuzunun pişip pişmediğini kontrol edin.
11.Suyu çok eksilirse ılık su ilave edin.
12.Kuzunun üstü nar gibi kızarmalı.
13.Pişen kuzudan, ucu keskin bıçakla parçalar kesin çıkarın, yanına da pilavından koyarak servise sunun.
Etiketler:
kuzu Yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Google Reklam Yayını
Kategoriler
- Ana Yemekler (1)
- Aperatifler (1)
- Börekler (8)
- Çocuk Yemekleri (1)
- Çorbalar (11)
- Çörek Tarifleri (1)
- Deniz Ürünleri (9)
- Diyet Yemekleri (5)
- Dolma Tarifleri (2)
- Dondurmalar (1)
- Ekmek Tarifleri (1)
- Et Yemekleri (20)
- Hamur işleri (5)
- Helvalar (1)
- Kahvaltılıklar (1)
- Kek Tarifleri (4)
- Köfteler (1)
- Kurabiyeler (1)
- kuzu Yemekleri (1)
- Makarnalar (2)
- Meze Tarifleri (8)
- Parfeler (1)
- Pasta Tarifleri (9)
- Patates Yemekleri (2)
- Pilavlar (2)
- Reçeller (1)
- Salata Tarifleri (14)
- Salatalar (15)
- Sebze Yemekleri (1)
- Sizden Gelen Tarifler (1)
- Soğuk Tatlılar (1)
- Sütlü Tatlılar (1)
- Tatlılar (5)
- Tavuk Yemekleri (2)
- Yöresel Yemekler (1)
0 yorum:
Yorum Gönder