Google reklam Yayını

  

Google Reklam Yayını

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

30 Kasım 2012 Cuma

TAVUKLU ZARF BÖREĞİ

Malzemeler:
       3 adet yufka,
       3 adet yumurta,
       1 çay bardağı sıvı yağ,
       1 çay bar. tavuk suyu.
     
       İç Malzemeleri:
       1 adet tavuk göğsü,
       100 gr. ceviz içi,
       Tuz, karabiber,
       1 çay kaş. çörek otu.


YALANCI SU BÖREĞİ

Malzemeler:
       3 adet yufka,
       3 adet yumurta,
       200 gr margarin,
       1 demet maydanoz,
       250 gr beyaz peynir, 





PATATESLİ BÖREK

 Malzemeler:
3 adet yufka,
6 adet patates,
250 gr. kaşar peyniri,
1 çay bardağı süt,
Tuz, kırmızı pul biber,
2 adet yumurta,
2 su bardağı kızartmak için sıvıyağ. 



31 Ekim 2012 Çarşamba

Etli Yapmak Sarması

Malzemeler 350 gr salamura veya taze asma yaprağı
1 büyük boy kuru soğan
250 gr dana kıyma
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı + 3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ yada margarin
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kırmızı biber

Etli Dolma

Malzemeler 1 dizi dolmalık kuru patlıcan, 10-12 dolmalık kuru biber (Antep biberi), 2-3 iri soğan, 1 baş sarımsak, 2 su bardağı pirinç, 400 gr satır kıyması (koyun kaburga kısmından, iri çekilmiş, yağlı), 2 çorba kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz.

 



22 Ekim 2012 Pazartesi

Koyun Kavurması

Malzemeler: 1 kilo orta yağlı koyun eti, Yeteri kadar tuz, 250 gram yoğurt, 2 diş sarımsak












Yapılışı:
Etleri kuşbaşı iriliğin de parçalara doğrayın. Sonra bunları, dörtte üçünü dolduracak büyüklükte bir tencereye doldurun (Daha büyük bir tencerede et, suyunu çabuk çekeceğinden sert olur). Tencereyi ağzı kapalı olarak orta ısılı bir ateşe koyun. Etler sularını salmaya başlayınca ateşin ısısını hafifletin ve ara ara karıştırarak suyunu çekip tencerenin altı hafifçe cızırdamaya başlayıncaya kadar (yani 75-90 dakika kadar) eti pişirin. Et, suyunu çekince tuzunu serpin devamlı karıştırarak 15-20 dakika kadar kavurun. Sonra bir tabağa alarak servis yapın.
Bu kavurmayla birlikte sarımsaklı yoğurt yenmesi gerekir. Bununla beraber yoğurtsuz da yiyenler pek çoktur. Bu kavurmanın eti beş - on kilo yapıp yazdan hazırlanarak tenekelere doldurulup üzerlerine de eritilerek yağ dökülür ve böylece bir sene kadar kavurmayı saklamak mümkün olur. Böyle saklanmış kavurma kışın gerektikçe tenekeden çıkarılır ve gerekli yerlerde gerekli yemeklerde kullanılabilir.

Kabaklı Kuzu Kavurma

Malzemeler:
500 gram kuşbaşı kuzu eti, 1 kilo kabak, 1 soğan, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 kırmızıbiber, 2 sivri biber, 3 diş sarımsak









Yapılışı:
Tencere de etleri hiç su koymadan 5 dakika kadar kavurun. Üzerine zeytinyağını ekleyip kavurmaya devam edin. İrice doğranmış kırmızı biberi, yeşil biberi ve kabakları ilave edin. Ezilmiş sarımsak, yarım ay şeklinde doğranmış soğanı da üzerine yerleştirdikten sonra kapağını kapatıp hiç su koymadan kısık ateşte 35 dakika pişmeye bırakın. Daha sonra karıştırıp üzerine kıyılmış maydanoz ya da dereotu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak ikram edin. 

Google Reklam Yayını

facebook kayıt twitter kayıt ol