Google reklam Yayını

  

Google Reklam Yayını

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

22 Ekim 2012 Pazartesi

Osmanlı Kurban Kavurması

Malzemeler: 10 kişilik Gerekli malzeme,  
Kavurma için: 1.5 kg kavurmalık kuzu et, 500 gr arpacık soğan, 4 domates, 20 diş sarımsak, 5 sivri biber, tuz, karabiber, kimyon, kakule, kekik
Pilav için: 4 su bardağı pirinç, 6 su bardağı su, 6 çorba kaşığı tereyağı, 2 havuç, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay bardağı kuşüzümü, tuz
Hamur için: 1 kg milföy hamuru, 1 yumurta, badem











Hazırlanışı:
Etleri tencereye alıp üzerine tuz serpin ve etler suyunu salıp çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Önce orta sonra da kısık ateş te sürekli karıştırarak etler iyice yumuşayıncaya kadar kavurun ve ayrı bir tabağa alın. Etleri pişirdiğiniz tencereye arpacık soğanlarını ilave edip 3-4 dakika kavurun. Domatesleri soyup doğrayın. Sivri biberleri küçük küçük doğrayın. Domates ile biberleri kavrulmakta olan soğanlara ekleyin. Eti ve baharatları ilave edip karıştırarak kavurun ve ateşten alın. Pirinci tereyağında kavurun. Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Havuç, tarçın, kuşüzümü, su ve tuzu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Ateşten alın ve üzerine kağıt havlu örtüp dinlendirin.
Milföy hamurunu yarım santimden biraz ince açın. Hamurun çevresinden ince şeritler keserek olabildiğince düzgün yuvarlak bir şekil elde edin. Dibi yuvarlak bir tencerenin içine hamuru kenarları dışa sarkacak şekilde yerleştirin. Üzerine bir sıra kavurma bir sıra pilavı değişimli olarak doldurun. Sarkan hamurları pilavın üzerine kapatın. Tencereyi fırın tepsisine ters çevirerek alın ve üzerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
 

Salçalı Biftek

Malzemeler 1 kilo biftek, 2 büyük soğan, 1 kaşık domates salçası, 3 kaşık margarin, Tuz, biber, 2 defne yaprağı


 




20 Ekim 2012 Cumartesi

Muz, Yoğurt & Cevizli Muffin

Malzemeler: 300 gram yulaf ezmesi, 120 gram pirinç unu, 60 gram keten tohumu, 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 2 adet yumurta, çırpılmış, 60 gram yoğurt, 3 orta boy olgun muz, püre haline getirilmiş, 120 ml agave şurubu, 80 ml üzüm çekirdeği yağı, 60 gram ceviz içi iri çekilmiş

 






Çikolata parçalı muffin

Malzemeler: 150 gram toz şeker, 2 yumurta, 200 gram un, 2 tatlı kaşığı kabartma tozu, 50 gram bitter çikolata, 1 paket vanilya, 1 20 ml. süt, 200 gram tereyağı.

 








Zeytinli ve Kekikli Muffın

Malzemeler: 300 gram un, 1.5 paket kabartma tozu,  1 tutam karabiber,  1 tutam tuz,  250 ml. süt,  1 yumurta,  4 yemek kasığı sızma zeytinyağı,  60 gr. rendelenmiş taze kaşar peyniri,  60 gr. çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin,  1 yemek kaşığı kuru kekik

 








17 Ekim 2012 Çarşamba

Ezogelin Çorbası Tarifi

Malzemeler:
1 Su bardağı kırmızı mercimek, 1 Çorba kaşığı pirinç, 2.5 Su bardağı et suyu (ama ben et suyu pek sevmiyorum), 1 Adet soğan, 2 Çorba kaşığı un, 2 Çorba kaşığı margarin, 2 Tatlı kaşığı nane, 1 Tatlı kaşığı kekik ,Yarım çay kaşığı karabiber, 1 Tatlı kaşığı kırmızı biber, Yeterince su Tuz.
 



Süzme Mercimek Çorbası Tarifi

Malzemeler:
250 gram kırmızı mercimek, 25 gram un, 50 gram margarin yağ, 50 gram küçük doğranmış kızarmış ekmek, 1 adet patates, 1 adet soğan, 1 adet limon, 2 adet ilikli kemik, 50 gram tereyağ, 5 gram kırmızıbiber, 1 gram kimyon, 5 bardak su.


 




Google Reklam Yayını

facebook kayıt twitter kayıt ol