Google reklam Yayını

  

Google Reklam Yayını

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

9 Ekim 2012 Salı

Karides Güveç

Malzemeler: 1 kilo karides, 100 gram tereyağı, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı un, 3 tane iri domates, 150 gr rende taze kaşar veya mozarella, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz

 







Izgıra Balık

Malzemeler: Palamut ya da levrek, zeytinyağı, tuz

 









7 Ekim 2012 Pazar

Yufka Mantısı

Malzemeler: 4 yufka 300 gr kıyma, 1 soğan, 1 çay bardağı ayran, 1 çay bardağı ayçiçeği yağı, tuz, karabibe

 








Tarif Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Yufkaları ortadan ikiye bölüp sekiz yarım yufka elde edin. Kıymayı sekize bölün. Bir yufkayı tezgaha yayın. Üzerine fırçayla önce ayran sonra ayçiçeği yağı sürün. Kenarlarını hafif içe doğru kıvırın. Kıymadan bir parça alıp yufkanın geniş kenarına serin. Rulo yaparak yufkayı sarın ve ikişer cm genişliğinde kesin. Tüm yufkaları ve kıymayı aynı şekilde hazırlayın. Yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerlerine ayçiçeği yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın.

Sos Malzemesi 4 diş sarımsak, 250 gr yoğurt, 2 yemek kaşığı tereyağı, kuru nane, kırmızı pul biber

Sos Tarifi Sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber ve nane ilave ederek servis yapın.

Tuzlu Pasta

Malzemeler: 1 paket dilimlenmiş tost ekmeği, Maydanozlu krema için: 200 gr krem peynir, 7-8 dal ince kıyılmış maydanoz, 150 gr macar salamı, 4 közlenmiş biber Tuz, karabiber, Kırmızı krema için: 200 gr krem peynir, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 çay kaşığı fesleğen, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 7-8 kurutulmuş domates, Yarım su bardağı ince kıyılmış ceviz, Üzeri için: 200 gr krem peynir 1 çay kaşığı kekik, kırmızı pul biber, Yarım çay kaşığı çörek otu

 



Tarif: Maydanozlu krema için közlenmiş biber hariç tüm malzemeyi karıştırın. Kırmızı krema için gerekli malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırın. Tost ekmeğinden 3 dilimi yan yana dizin. Üzerine maydanozlu harcın yarısını sürüp salam dilimlerini yerleştirin. Suyunu süzdüğün ve yarıya böldüğünüz 2 közlenmiş biberi de salamların üzerine dizin. Daha sonra üzerine ikinci kat olan 3 dilim ekmeği yerleştirip kırmızı krema harcının yarısını sürün, üzerine cevizin yarısını serpin. Sırayla kalan ekmek dilimlerine aynı işlemi uygulayın. Beşinci katı yaptıktan sonra üzerini krem peynir ile kaplayın. Buzdolabında 4 saat dinlendirin. Üzerini çörek otu. kekik ve kırmızı pul biber ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Sade Pilav

Malzemeler: 2 bardak pirinç, 3 yemek kaşığı tereyağı, 3 bardak su veya et suyu, 2 tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı şeker.


 






Tarif:  Pirinci ayıklayıp bir kaseye koyun, üzerine sıcak tuzlu su katın. Soğuyana kadar bekletin. İyice yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritin. Su veya et suyu ve pirinci katın; tuz ve şeker koyun. İyice karıştırıp kapağını kapatın; önce harlı, sonra kısık ateşte, suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Altını kapatıp 15 dakika kendi buğusunda demlendirin. Servis yapmadan önce tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.

Fesleğenli Dereotlu Börek

Malzemeler: 2 adet oda sıcaklığında beklemiş yumurta,  1/2 su bardağı süt, 1/2 su bardağı yoğurt,  1/2 su bardağı sıvıyağ, 2 su bardağı un, 3- 4 dilim salam, 10-12 adet siyah ya da yeşil zeytin, 1 su bardağı dolusu rendelenmiş beyaz peynir, 1 demet dereotu, 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biberi, 1 çorba kaşığı kuru fesleğen, 1 yemek kaşığı susam, Çörekotu



 





Çikolata Dolğulu Ay Çöreği

Malzemeler: Hamurun için: 1 çay bardağı sıvıyağ 125 gram oda sıcaklığında tereyağı 1 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı tozşeker, 1 çay kaşığı mahlep,  1 adet fındık büyüklüğünde dövülmüş damla sakızı,  1 paket (10 gram) instant maya,  Aldığı kadar un İç malzeme için: Bir buçuk su bardağı ufalanmış kek 1 adet yumurtanın akı Yarım kahve fincanı süt 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 çay bardağı damla çikolata 1 çay bardağı dövülmüş antepfıstığı 2 çorba kasığı kakao 1 çay bardağı tozşeker 1 kahve fincanı granül meyve şekerlemesi, yarım çay kaşığı tarçın 3-4 adet doğranmış portakal kabuğu şekerlemesi Üzerine: 1 adet yumurta sarısı 1'er çay bardağı file fındık ve badem

 

Google Reklam Yayını

facebook kayıt twitter kayıt ol