Google Reklam Yayını
Popüler Yayınlar
-
Malzemeler 200 gr yarım yağlı kıyma 2 adet patlıcan 250 gr süzme yoğurt 1 adet yeşilbiber 7-8 dal maydanoz 100 gr tereyağı 1 çay k...
-
Malzemeler : 250 gram kırmızı mercimek, 25 gram un, 50 gram margarin yağ, 50 gram küçük doğranmış kızarmış ekmek, 1 adet patates, 1 adet...
-
Öncelikle tarif Akaysakokusu’na aittir gerçekten iyi bir tarif.Resimler ayrıntılı ve nettir arkadaşlar buyrun beğendili börek tarifi Mal...
-
Malzemeler : 1 Su bardağı kırmızı mercimek, 1 Çorba kaşığı pirinç, 2.5 Su bardağı et suyu (ama ben et suyu pek sevmiyorum), 1 Adet soğan...
Blog Archive
-
2012
(98)
-
Aralık(32)
- Piyaz Meze Tarifi
- Pratik Piyaz Meze Tarifi
- Amerikan Salata Meze Tarifi
- Ciğer Tava
- Humus Meze Tarifi
- Mercimek Köftesi
- Pendik Pilakisi (Atom Pilaki)
- Hünkar Beğendi Meze Tarifi
- Portakallı Elmalı Turta Tarifi
- Nutellalı Kolay Tart Tarifi
- Sakallı Ponçik Tarifi
- Meyveli Turta Tarifi
- Hamsi Tava
- Midye Tava
- Hamsi Buğlama
- Kalamar Dolması
- Soya Soslu Mantarlı Karides
- Karides Ğüveç
- Fırında Balık
- Diyet Tavuk Şiş Tarifi
- Meyveli Krep Tarifi
- Sebzeli Lazanya Tarifi
- Yoğurtlu Diyet Salata Tarifi
- Neskafeli Kek Tarifi
- Tahinli Kek Tarifi
- Yaban Mersinli Pankek Tatlı Tarifi
- Aşure Tatlısı Tarifi
- Brokoli Salatası Tarifi
- Yer Elması Salata Tarifi
- Yaz Meyveleri Salata Tarifi
- Keçi Peynirli Salata Tarifi
- Cevizli İnce Bulgurlu Salata
- Kasım(5)
- Ekim(20)
- Eylül(12)
- Ağustos(29)
-
Aralık(32)
Blogger tarafından desteklenmektedir.
7 Ekim 2012 Pazar
Yufka Mantısı
Malzemeler:
4 yufka 300 gr kıyma, 1 soğan, 1 çay bardağı ayran, 1 çay bardağı ayçiçeği yağı, tuz, karabibe
Tarif Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Yufkaları ortadan ikiye bölüp sekiz yarım yufka elde edin. Kıymayı sekize bölün. Bir yufkayı tezgaha yayın. Üzerine fırçayla önce ayran sonra ayçiçeği yağı sürün. Kenarlarını hafif içe doğru kıvırın. Kıymadan bir parça alıp yufkanın geniş kenarına serin. Rulo yaparak yufkayı sarın ve ikişer cm genişliğinde kesin. Tüm yufkaları ve kıymayı aynı şekilde hazırlayın. Yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerlerine ayçiçeği yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın.
Sos Malzemesi 4 diş sarımsak, 250 gr yoğurt, 2 yemek kaşığı tereyağı, kuru nane, kırmızı pul biber
Sos Tarifi Sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber ve nane ilave ederek servis yapın.
Tarif Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Yufkaları ortadan ikiye bölüp sekiz yarım yufka elde edin. Kıymayı sekize bölün. Bir yufkayı tezgaha yayın. Üzerine fırçayla önce ayran sonra ayçiçeği yağı sürün. Kenarlarını hafif içe doğru kıvırın. Kıymadan bir parça alıp yufkanın geniş kenarına serin. Rulo yaparak yufkayı sarın ve ikişer cm genişliğinde kesin. Tüm yufkaları ve kıymayı aynı şekilde hazırlayın. Yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerlerine ayçiçeği yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın.
Sos Malzemesi 4 diş sarımsak, 250 gr yoğurt, 2 yemek kaşığı tereyağı, kuru nane, kırmızı pul biber
Sos Tarifi Sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber ve nane ilave ederek servis yapın.
Etiketler:
Makarnalar
|
0
yorum
Tuzlu Pasta
Malzemeler:
1 paket dilimlenmiş tost ekmeği,
Maydanozlu krema için:
200 gr krem peynir,
7-8 dal ince kıyılmış maydanoz,
150 gr macar salamı,
4 közlenmiş biber
Tuz, karabiber,
Kırmızı krema için:
200 gr krem peynir,
1 yemek kaşığı biber salçası,
2 çay kaşığı fesleğen,
1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
7-8 kurutulmuş domates,
Yarım su bardağı ince kıyılmış ceviz,
Üzeri için:
200 gr krem peynir
1 çay kaşığı kekik, kırmızı pul biber,
Yarım çay kaşığı çörek otu
Tarif: Maydanozlu krema için közlenmiş biber hariç tüm malzemeyi karıştırın. Kırmızı krema için gerekli malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırın. Tost ekmeğinden 3 dilimi yan yana dizin. Üzerine maydanozlu harcın yarısını sürüp salam dilimlerini yerleştirin. Suyunu süzdüğün ve yarıya böldüğünüz 2 közlenmiş biberi de salamların üzerine dizin. Daha sonra üzerine ikinci kat olan 3 dilim ekmeği yerleştirip kırmızı krema harcının yarısını sürün, üzerine cevizin yarısını serpin. Sırayla kalan ekmek dilimlerine aynı işlemi uygulayın. Beşinci katı yaptıktan sonra üzerini krem peynir ile kaplayın. Buzdolabında 4 saat dinlendirin. Üzerini çörek otu. kekik ve kırmızı pul biber ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Tarif: Maydanozlu krema için közlenmiş biber hariç tüm malzemeyi karıştırın. Kırmızı krema için gerekli malzemeleri de ayrı bir kapta karıştırın. Tost ekmeğinden 3 dilimi yan yana dizin. Üzerine maydanozlu harcın yarısını sürüp salam dilimlerini yerleştirin. Suyunu süzdüğün ve yarıya böldüğünüz 2 közlenmiş biberi de salamların üzerine dizin. Daha sonra üzerine ikinci kat olan 3 dilim ekmeği yerleştirip kırmızı krema harcının yarısını sürün, üzerine cevizin yarısını serpin. Sırayla kalan ekmek dilimlerine aynı işlemi uygulayın. Beşinci katı yaptıktan sonra üzerini krem peynir ile kaplayın. Buzdolabında 4 saat dinlendirin. Üzerini çörek otu. kekik ve kırmızı pul biber ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Etiketler:
Pasta Tarifleri
|
0
yorum
Sade Pilav
Malzemeler:
2 bardak pirinç, 3 yemek kaşığı tereyağı, 3 bardak su veya et suyu, 2
tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı şeker.
Tarif: Pirinci ayıklayıp bir kaseye koyun, üzerine sıcak tuzlu su katın. Soğuyana kadar bekletin. İyice yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritin. Su veya et suyu ve pirinci katın; tuz ve şeker koyun. İyice karıştırıp kapağını kapatın; önce harlı, sonra kısık ateşte, suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Altını kapatıp 15 dakika kendi buğusunda demlendirin. Servis yapmadan önce tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.
Tarif: Pirinci ayıklayıp bir kaseye koyun, üzerine sıcak tuzlu su katın. Soğuyana kadar bekletin. İyice yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritin. Su veya et suyu ve pirinci katın; tuz ve şeker koyun. İyice karıştırıp kapağını kapatın; önce harlı, sonra kısık ateşte, suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Altını kapatıp 15 dakika kendi buğusunda demlendirin. Servis yapmadan önce tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.
Fesleğenli Dereotlu Börek
Malzemeler:
2 adet oda sıcaklığında beklemiş yumurta,
1/2 su bardağı süt,
1/2 su bardağı yoğurt,
1/2 su bardağı sıvıyağ,
2 su bardağı un,
3- 4 dilim salam,
10-12 adet siyah ya da yeşil zeytin,
1 su bardağı dolusu rendelenmiş beyaz peynir,
1 demet dereotu,
1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biberi,
1 çorba kaşığı kuru fesleğen,
1 yemek kaşığı susam,
Çörekotu
Çikolata Dolğulu Ay Çöreği
Malzemeler:
Hamurun için:
1 çay bardağı sıvıyağ
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı tozşeker,
1 çay kaşığı mahlep,
1 adet fındık büyüklüğünde dövülmüş damla sakızı,
1 paket (10 gram) instant maya,
Aldığı kadar un
İç malzeme için:
Bir buçuk su bardağı ufalanmış kek
1 adet yumurtanın akı
Yarım kahve fincanı süt
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı dövülmüş antepfıstığı
2 çorba kasığı kakao
1 çay bardağı tozşeker
1 kahve fincanı granül meyve şekerlemesi, yarım çay kaşığı tarçın
3-4 adet doğranmış portakal kabuğu
şekerlemesi
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
1'er çay bardağı file fındık ve badem
Etiketler:
Çörek Tarifleri
|
0
yorum
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Google Reklam Yayını
Kategoriler
- Ana Yemekler (1)
- Aperatifler (1)
- Börekler (8)
- Çocuk Yemekleri (1)
- Çorbalar (11)
- Çörek Tarifleri (1)
- Deniz Ürünleri (9)
- Diyet Yemekleri (5)
- Dolma Tarifleri (2)
- Dondurmalar (1)
- Ekmek Tarifleri (1)
- Et Yemekleri (20)
- Hamur işleri (5)
- Helvalar (1)
- Kahvaltılıklar (1)
- Kek Tarifleri (4)
- Köfteler (1)
- Kurabiyeler (1)
- kuzu Yemekleri (1)
- Makarnalar (2)
- Meze Tarifleri (8)
- Parfeler (1)
- Pasta Tarifleri (9)
- Patates Yemekleri (2)
- Pilavlar (2)
- Reçeller (1)
- Salata Tarifleri (14)
- Salatalar (15)
- Sebze Yemekleri (1)
- Sizden Gelen Tarifler (1)
- Soğuk Tatlılar (1)
- Sütlü Tatlılar (1)
- Tatlılar (5)
- Tavuk Yemekleri (2)
- Yöresel Yemekler (1)