Google reklam Yayını

  

Google Reklam Yayını

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

30 Ağustos 2012 Perşembe

Soya soslu kuzu pirzola

Malzemeler 5 çorba kaşığı soya sosu 6 kalem kuzu pirzola 8 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet küçük boy soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası Karabiber, pulbiber, kekik 6 adet domates















Soya soslu biberli tavuk

Malzemeler 5 çorba kaşığı soya sosu 600 gram kuşbaşı tavuk eti 4’er adet kırmızı ve dolmalık biber 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı susam 1’er çay kaşığı kişniş ve toz kırmızı biber










Cevizli Köfte

Malzemeler 1 kg köftelik kıyma 300 gr iri çekilmiş ceviz içi 1 rendelenmiş soğan 2 diş ezilmiş sarımsak 1 yumurta 1 yemek kaşığı biber salçası 3 yemek kaşığı galeta unu 1 tatlı kaşığı kimyon, pul biber, kırmızı toz biber Tuz, karabiber








Sac Kavurma

Malzemeler 500 gr kuşbaşı dana eti, 10 adet sivri biber, 3 adet orta boy domates, 1 adet küçük kuru soğan, yarım paket margarin.








Tarif İlk başta margarini tavaya koyup eritin. Daha sonra ufak ufak doğradığınız sivri biberleri ilave edin. Biraz karıştırıp kavurduktan sonra ufak ufak kıyılmış soğanları da tavaya ekleyin. Soğanlar hafif pembeleşinceye kadar karıştırın. Sonra kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış domatesi ekleyin. Orta derece ateşte biraz daha pişirin. Domatesler yumuşasın. Daha sonra haşladığınız eti ilave edin. Üzerine istediğiniz kadar tuz ve baharatı ekin. Kısık ateşte pişirin. Menemen kıvamına geldikten sonra altını kapatın. Sıcak sıcak servis yapın.

Tacos

Malzemeler 8 taco kabuğu 500 gr kıyma 5 yemek kaşığı zeytinyağı l soğan 2 domates 1 kırmızıbiber l sarı biber l yeşil biber l yemek kaşığı acı biber sosu 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz Karabiber Kimyon Maydanoz













Tarif Soğanı küp şeklinde doğrayıp kıyma ile birlikte tavaya alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip orta ateşte kavrulmaya bırakın. Domatesleri mutfak robotunda püre haline getirip kavrulmuş kıymaya ekleyin. Salça ve biber sosunu ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Biberleri küp şeklinde doğrayıp ayrı bir tavada az zeytinyağı ile soteleyin. Kıymaya ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Taco kabuklarını fırında ısıtın. Kıyma karışımını içlerine doldurun ve üzerlerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapın.

Susamlı ve Baharatlı Bonfile

Malzemeler 4 dilim 3 cm kalınlığında bonfile 4 çorba kaşığı natürel sızma zeytinyağı 2 diş sarımsak, ince kıyılmış 3 çorba kaşığı oyster sos 1 tatlı kaşığı tane hardal 1 tatlı kaşığı kakule 1 tatlı kaşığı kırmızı tane biber 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı susam Taze kekik









Brokolili dana bonfile

Malzemeler 300 gr dana bonfile (ince şerit kesilmiş), 3 çorba kaşığı mısır unu, Sıvıyağ (kızartmak için), 4 çorba kaşığı soya sosu, 5 çorba kaşığı tozşeker, 2 adet küçük boy limonun suyu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 500 gr brokoli (küçük çiçeklenmiş), 2 diş sarmısak (ince şerit kesilmiş), 1 adet küçük boy taze zencefil (5 cm, kibrit çöpü ebatlarında kesilmiş), 1 tatlı kaşığı tatlı pul kırmızıbiber, 3 adet taze soğan (ince verev kesilmiş)

Google Reklam Yayını

facebook kayıt twitter kayıt ol