Google reklam Yayını

  

Google Reklam Yayını

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

13 Aralık 2012 Perşembe

Portakallı Elmalı Turta Tarifi

Malzemeler Malzemeler : 150 gr margarin 1paket vanilya 1paket kabartma tozu 1su bardağı şeker 2 ad yumurta aldığı kadar un İçi İçin : 2ad portakal 1ad elma 2yemek kaşığı şeker Arzu edilirse fındık veya ceviz

 








Nutellalı Kolay Tart Tarifi

Malzemeler Malzemeler: 1 1/4 su bardağı un 1/4 su bardağı kakao 1/2 su bardağı pudra şekeri 1/4 çay kaşığı tuz 125 gr tereyağı 1 yumurta sarısı 1 su bardağı krema Üstü için: 2 su bardağı Nutella 1 su bardağı fındık içi

 








Sakallı Ponçik Tarifi

MalzemelerMalzemeler: Hamuru için: 1 kilo un 3 su bardağı ılık süt 1 su bardağı zeytin yağı 200 gr pudra şekeri 1 paket yaş maya 1 kabartma tozu 1 yemek kaşığı tuz 1 yumurta sarısı İç karışım: Orta kalite 400 gr peyaz peynir 1 su bardağı süt İsteğe göre 1 su bardağı yoğurt Dış kısmı: yarım demet maydonoz rendelenmiş kaşar peyniri
 





Tarif Yapılışı: Un ve kabartma tozunı bir kapta karıştırın. Süt, maya, zeytinyağı, pundara şekerini mikserle çırpın. Daha sonra un ve kapartma tozunu karışıma elekten geçirerek ekleyin. 1 saat kadar dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde yapıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Üzerine fırça yadımıyla yumurta sarısı sürün. 170 derecedeki fırında üstü iyice kızarana kadar pişirin. Soğumaya bırakın daha sonra bıçakla yandan ortasına gelecek kadar bir kesik açın. İçine beyaz peynirli karışımı sürün ve hafifçe bastırın,peyniri dışarıya taşırın. Hazırladığımız maydonoz ve kaşar peynirine batırın servis tabağına dizin. Sakalı ponçiklerimiz hazır, ee okadar uğraşmıssınız afiyetle yiyin :)

Meyveli Turta Tarifi

Malzemeler Malzemeler : 150 gr margarin 1paket vanilya 1paket kabartma tozu 1su bardağı şeker 2 ad yumurta aldığı kadar un Kreması İçin : 2ad portakal 1ad elma 2yemek kaşığı şeker Arzu edilirse fındık veya ceviz Üzeri için: Mevsim meyveleri

 







7 Aralık 2012 Cuma

Hamsi Tava

Malzemeler Malzeme: 500 gr.-1 kg hamsi Mısır unu yada un Tuz Sıvıyağ

Tarif Yapılışı: Hamsileri kafalarını kopararak,kılçıklarını çıkartmadan temizleyin. Bol su ile yıkayın ve kevgirde birkaç dakika süzülmeye bırakın.Tavada yağı çat pat sesini duyana kadar kızdırın. Hamsileri una




Midye Tava

Malzemeler 1 kg Kuzu pirzolası
1 tatlı kaşığı Pul biber
1 kg Domates
6 adet Sivri yeşil biber
6 diş Sarmısak
2 çay kaşığı Tuz





Hamsi Buğlama

Malzemeler Balk 1 kg.
Havuç 3 adet
Yeşil biber 3 adet
Maydanoz 1 demet
Domates 4 adet
Defne yaprağı 3 adet
Zeyinyağı 1 çay bardağı
Karabiber 1 çay kaşığı
Limon 1 adet yeterince tuz
Un 1 su bardağı

Google Reklam Yayını

facebook kayıt twitter kayıt ol