Google reklam Yayını

  

Google Reklam Yayını

Popüler Yayınlar

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Blog Arşivi

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Çilkeli Pasta

Malzemeler 25 gr badem ezmesi, 90 gr şeker, 1 adet büyük boy yumurta, 45 gr un, 15 gr tereyağı, 65 gr yoğurt, 125 ml krema, 25 gr frambuaz püresi, 50 ml su, 300 gr taze çilek, 150 gr donmuş frambuaz, Sıcak jöle.











Tarif Öncelikle pasta tabanı için badem ezmesini, 35 gr şekeri ve yumurtayı köpürene kadar iyice karıştırın. Ardından unu ve tereyağı da karışıma ekleyin. Karışımı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Şerbet için ise suyun içine 35 gr şekeri ilave edip kaynatın. Bu arada frambuaz püresini de içine katın. Yoğurt mus için 20 gr şeker katılmış yoğurdun yarısını ısıtın. Ardından hazırladığınız şerbeti, kremayı ve yoğurdu birlikte çırpın. Pastanın ilk katına bu karışımı sürün ve üstünü çilekle kaplayın. Pastanın hafif ıslatılmış (kahveyle, sütle veya meyve suyuyla) katını diğerinin üzerine kapatın. Pastanın dışını kalan karışımla ve çileklerle kapladıktan sonra donmuş frambuazlarla ve sıcak jöleyle süslemeyi ihmal etmeyin.

0 yorum:

Google Reklam Yayını

facebook kayıt twitter kayıt ol